У Львівській політехніці обговорили стандарти підготовки управлінських кадрів в Україні

Представницьке зібрання фахівців вищої школи з підготовки управлінських кадрів відбулося 9 листопада у Національному університеті «Львівська політехніка».


До Львова приїхали члени президії Науково-методичної комісії з менеджменту та адміністрування Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, керівники і провідні науковці з майже 100 українських вишів, що представляють всі регіони України. Привітав гостей й побажав їм плідної роботи ректор Львівської політехніки, голова ради ректорів Львівщини професор Юрій Бобало.

 

З доповіддю, в якій окреслені зміни і доповнення до галузевих стандартів вищої освіти України «Освітньо-професійна програма підготовки бакалаврів, спеціалістів і магістрів», виступив голова президії Науково-методичної комісії ректор Київського національно-торговельно-економічного університету професор Анатолій Мазаракі.

Під час засідання заслухано і обговорено низку актуальних питань, пов’язаних з проблематикою підготовки фахівців в галузі знань «Менеджмент і адміністрування».

Науково-методична комісія з менеджменту та адміністрування МОНспортмолоді, створена понад 15 років тому, внесла чимало новацій у сферу розроблення навчального, методичного, організаційного забезпечення підготовки управлінських кадрів в Україні. Зокрема, вона стала розробником галузевих стандартів вищої освіти для галузі знань «Менеджмент та адміністрування», які гармонізовані із міжнародними вимогами і вважаються найуспішнішим проектом серед аналогічних у Східній Європі. Завдяки зусиллям комісії значно вдосконалено державний класифікатор професій за менеджерськими спеціальностями, сформовано ґрунтовне методичне забезпечення підготовки кваліфікованих управлінських кадрів за освітньо кваліфікаційними рівнями «бакалавр», «спеціаліст», «магістр».

Символічно, що цей форум відбувся напередодні Всесвітнього дня науки у Національному університеті «Львівська політехніка», де підготовку управлінських кадрів провадить навчально-науковий інститут економіки і менеджменту, котрому у ці дні виповнюється 45 років.

Прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»


Поділіться з друзями:   

Останні новини