Триває експеримент з розробки АІС «Рейтинг»

10 листопада 2011 року в Державній інспекції навчальних закладів України відбулася нарада з питань розробки Автоматизованої інформаційної системи моніторингу ефективності діяльності загальноосвітніх навчальних закладів.


У нараді взяли участь працівники інспекції, кафедри комп’ютерних та інформаційних технологій і систем Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, методисти Національного транспортного університету.

Відкриваючи нараду, голова Державної інспекції навчальних закладів України Михайло Гончаренко наголосив, що зазначене питання є складовою роботи з виконання завдань, визначених Указом Президента України від 27 квітня 2011 року №504 «Про Національний план дій на 2011 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство,конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», Національною стратегією розвитку освіти в Україні на 2012-2021 роки, наказами Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

Автоматизована інформаційна система моніторингу ефективності діяльності загальноосвітніх навчальних закладів, як зазначив голова інспекції, сприятиме:

  • вдосконаленню системи організації збору, обробки і поширення інформації про діяльність шкіл, ліцеїв, гімназій;
  • покращенню електронного документообігу між загальноосвітніми навчальними закладами та органами управління освітою;
  • забезпеченню органів управління освітою інформацією про стан і динаміку розвитку навчальних закладів, своєчасному виявленню проблемних питань в освітній галузі для прийняття обґрунтованих управлінських рішень;
  • доступу громадськості до інформаційних освітніх ресурсів, формуванню системи державно-громадського управління освітою.

Учасники наради обговорили результати апробації одного з розроблених модулів системи – «Рейтинг», що відбувалася під час всеукраїнського експерименту, в якому взяли участь більше 3 тис. загальноосвітніх навчальних закладів з 10-ти регіонів України.

Мова йшла також про нову структуру системи, розширення її можливостей для забезпечення інформаційної підтримки розв’язання широкого спектру актуальних освітніх задач, поліпшення технічних характеристик вказаної автоматизованої інформаційної системи.


Поділіться з друзями:   

Останні новини