Конкурсна комісія з навчання та стажування за кордоном

15 листопада 2011 р. відбулося засідання Конкурсної комісії з відбору на навчання студентів та стажування аспірантів і науково-педагогічних працівників у провідних вищих навчальних закладах та наукових установах за кордоном.


Як повідомляє прес-служба МОНМС, у засіданні взяли участь представники департаментів і структурних підрозділів Міністерства, а також керівники вищих навчальних закладів України.

З часу оголошення конкурсу до Міністерства надійшло понад 600 пропозицій від 68 університетів, розглянувши які, Конкурсна комісія на попередніх своїх засіданнях у червні-вересні 2011 р. вже рекомендувала направити на навчання або стажування у провідні закордонні вищи навчальні заклади 182 особи: 62 студента, 49 аспірантів та 71 науково-педагогічних працівників.

На сьогоднішньому засіданні комісія розглянула справи ще 65 нових претендентів та, за проханнями вищих навчальних закладів, внесла низку змін і коректив до своїх попередніх рішень стосовно заміни закордонних начальних закладів, де заплановане навчання та стажування.

Нагадаємо, що Міністерством оголошено конкурс та утворено комісію з відбору на навчання та стажування за кордоном, яка розглядає відповідні пропозиції вищих навчальних закладів, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 р. № 411 «Питання навчання студентів та стажування аспірантів, наукових та науково-педагогічних працівників у провідних вищих навчальних закладах та наукових установах за кордоном», що передбачає навчання та стажування в провідних закордонних вищих навчальних закладах студентів, аспірантів та викладачів з українських навчальних закладів за державний кошт.

Як раніше повідомлялося, 16 вересня 2011 року зі студентами, які направлялися на навчання та стажування за кордон, зустрівся Прем’єр-міністр України Микола Азаров.

Перший заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Євген Суліма також наголосив на необхідності активізувати роботу міжнародних відділів з метою налагодження зв’язків з провідними закордонними навчальними закладами для створення можливостей навчання наших студентів та стажування аспірантів і викладачів.


Поділіться з друзями:   

Останні новини