Державна інспекція навчальних закладів налагоджує співпрацю з ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації

Державна інспекція навчальних закладів України та правління ВГО «Асоціації працівників вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації» домовилися про співпрацю.


Учора відбулося розширене засідання Державної інспекції навчальних закладів України на тему «Основні напрями удосконалення контролю в галузі освіти», участь у якому взяли представники ВГО «Асоціації працівників вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації», інформує прес-службам МОНМС.

Засідання відкрив Голова Державної інспекції навчальних закладів України Михайло Гончаренко, який ознайомив учасників з головними напрямками діяльності Державної інспекції. Михайло Гончаренко наголосив на необхідності здійснення модернізації системи управління освітою, а також контролі за цим процесом як невід’ємної функції управління.

«На Державну інспекцію навчальних закладів покладаються нові завдання щодо зміни підходів до реалізації її функцій. Інспекція повинна не тільки здійснювати різнопланові заходи державного контролю з метою виявлення порушень і недоліків у діяльності навчальних закладів для прийняття караючих управлінських рішень. У першу чергу, ми зобов’язані вести пошук причин складностей у їхньому розвитку і брати участь у виробленні концепції можливих шляхів усунення цих недоліків та проблем. За результатами ж об’єктивної оцінки діяльності навчальних закладів – вносити пропозиції щодо стимулювання працівників і їхні вищі навчальні заклади за досягнуті успіхи», – наголосив Михайло Гончаренко.

Серед інших першочергових завдань, які потребують невідкладного вирішення, Голова Держінспекції зупинився на якості підготовки школярів у сільських малоукомплектованих школах, низькій якості освіти й не завжди добросовісній підготовці випускників технікумів і коледжів до вступу у вищі навчальні заклади. У свою чергу, голова Всеукраїнської громадської організації «Асоціації працівників вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації» Олена Туманська запропонувала напрацювати єдиний методичний підхід до розроблення робочих планів, стандартів навчальних програм тощо.

Учасники заходу також обговорили питання працевлаштування випускників, проходження ними практики та набуття досвіду у відповідних сферах. Погодилися й надалі конструктивно співпрацювати, узагальнювати та розповсюджувати досвід в запровадженні інноваційних форм і методів внутрішнього контролю за якістю навчання і виховання.

За підсумками розширеного засідання Державна інспекція навчальних закладів України та правління ВГО «Асоціації працівників вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації» домовилися про співпрацю.


Поділіться з друзями:   

Останні новини