Ліцей інформаційних технологій при Дніпропетровському національному університеті ім. О. Гончара відсвяткував 20 років

Цими днями відбулося урочисте святкування 20-ї річниці Дніпропетровського міського ліцею інформаційних технологій при Дніпропетровському національному університеті ім. О. Гончара.


Привітати ліцей із цією знаменною датою до Палацу студентів ДНУ з’їхалися представники Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, ректор Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара, делегати з дружніх навчальних закладів з усієї країни, а також викладачі й випускники минулих років. Серед останніх – чимало відомих учених, успішних бізнесменів та державних діячів. Ось як говорить випускниця 1993 року, нині доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри міжнародних фінансів факультету міжнародної економіки ДНУ Наталя Стукало: "У ліцеї, перш за все, нас навчили думати, наполегливо працювати, ставити цілі та досягати їх. Пригадую, на той час персональні комп’ютери були ще зовсім у дивину, тож ми були першими спеціалістами, які опановували щось нове, незвідане і невідкрите".

Дійсно, ровесник незалежної України – Ліцей інформаційних технологій – двадцять років тому створювався для дітей, які бажали чогось більшого, ніж просто засвоєння шкільної програми, для тих із них, хто обрав для себе активну життєву позицію. Сьогодні ЛІТ – навчальний заклад, відомий далеко за межами нашої країни. Його високопрофесійний педагогічний колектив, продовжуючи славні традиції, створює особливі умови для інтелектуального розвитку кожного учня. В ліцеї активно впроваджується концепція безперервності освіти: використовується інноваційна, так звана змішана шкільно-університетська навчальна система, що, як свідчить 20-річна практика, дає унікальні результати. Зокрема, широкого поширення набуло залучення до викладацької роботи у цьому навчальному закладі провідних фахівців Дніпропетровського національного університету. "Така творча й інтелектуальна співдружність університетських фахівців з викладачами ліцею багато в чому дозволила стати Ліцею інформаційних технологій саме тим, чим він є зараз, – гордістю освіти дніпропетровського регіону", – висловив впевненість на урочистому відкритті святкування ректор ДНУ Микола Вікторович Поляков.

"Тісні контакти з університетом дають змогу використовувати його величезний інтелектуальний потенціал для формування у нашому ліцеї нової, сучасної системи освіти. Заснована на принципі безперервності, така система забезпечує високий рівень навчання, бо викладання дисциплін ведеться з урахуванням вимог вищої школи, де згодом навчатимуться ліцеїсти ", – пояснює директор закладу Сергій Борисович Григор'єв. При цьому освіта у ЛІТі максимально відповідає індивідуальним вимогам кожного учня. Віддаючи перевагу тим чи іншим спецкурсам, ліцеїсти отримують можливість самостійно обирати траєкторію свого навчання за одним із трьох навчальних профілів (математичним, фізичним, інформаційно-технічним). Досягати успіхів в обраній галузі знань учням допомагають талановиті викладачі ліцею, яких справедливо можна назвати одними з найкращих у місті. Висококваліфіковані педагоги вчать своїх вихованців самостійно здобувати знання, налаштовують їх на досягнення успіху та постійне самовдосконалення.

Проте, окрім засвоєння основної навчальної програми, в ліцеї практикується також чимало цікавих форм прояву учнівської творчості. "Не зважаючи на те, що профіль нашого ліцею – інформаційно-технічний, атмосфера у ньому панує творча. Учні мають можливість розвиватися за багатьма напрямами, адже у нас працюють різні гуртки, секції та творчі об'єднання (клуб "Що? Де? Коли?", власний прес-центр ЛІТу, театральна вітальня тощо), проводиться велика кількість культурно-розважальних заходів. От і сьогоднішню ювілейну програму ми підготували власними силами", – наголосив Сергій Борисович.

Того вечора на сцені Палацу студентів відбулось офіційне нагородження ЛІТівців-переможців олімпіад (зазначимо, що до 20-річчя ліцею його вихованці підготували особливий подарунок – 20 перемог з семи предметів на Всеукраїнських олімпіадах та перемога на Міжнародній астрономічній олімпіаді); присутні почули слова-привітання від викладачів та запрошених гостей свята, а також переглянули яскраві виступи вокальних і танцювальних колективів ліцею.

У свою чергу, ми приєднуємося до привітань і бажаємо Ліцею інформаційних технологій при Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара нових звершень у вихованні високоосвіченої української молоді, якій належатиме честь відновлювати інтелектуальну, економічну та технологічну могутність нової України.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпропетровського національного університету


Поділіться з друзями:   

Останні новини