Учора розпочав роботу Міжнародний семінар «Використання результатів навчання в Україні та Національна рамка кваліфікацій для навчання впродовж життя»

Захід проходить у Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова за участю Першого заступника Міністра освіти і науки, молоді та спорту Євгена Суліми.


Як повідомляє прес-служба Участь у цьому семінарі взяли менеджер програм Європейського фонду освіти в Україні Тімо Куусела, голова Робочої групи з питань рамки кваліфікацій для вищої освіти Республіки Польща Ева Хмєлєцка, член правління, консультант ЄФО, представник Естонського кваліфікаційного агентства Олав Аарна, експерт з питань Болонського процесу, представник Ради Європи Стівен Адам, а також члени робочих груп з питань розроблення Національної рамки кваліфікацій та професійних стандартів в Україні, представники вищих та професійно-технічних навчальних закладів, роботодавці, експерти та члени Асоціацій органів студентського самоврядування.

Основною метою семінару стало визначення чітких взаємозв’язків між Національною рамкою кваліфікацій та розробленням й використанням результатів навчання в Україні, зокрема у професійно-технічній та вищій освіті.

Перший заступник Міністра Євген Суліма у вступному слові зазначив, що роботу над розробленням Національної рамки кваліфікацій розпочато Міністерством рік тому.

«Поштовхом для такої роботи стала низка спільних зустрічей та семінарів, що проводили Міністерство та Рада Європи. Перед нами стоїть завдання планування подальших дій із впровадження Національної рамки кваліфікацій, розроблення механізмів її застосування, визначення ролі заінтересованих сторін щодо її розвитку та використання. Сподіваюся, що цей семінар надасть можливість визначити напрями подальшої роботи з реформування національної системи кваліфікацій, розроблення механізмів ефективного зв’язку вищої та професійно-технічної освіти з ринком праці», - зазначив Євген Суліма.


Поділіться з друзями:   

Останні новини