Науку і освіту в Верховній Раді представлятиме кум Табачника

Комітет Верховної Ради з питань науки і освіти очолив народний депутат від Партії регіонів Максим Луцький.


Його кандидатуру в парламенті підтримало 248 народних депутатів, повідомляє УНН.

Під час голосування в сесійній залі розгорілася дискусія, оскільки Партія регіонів запропонувала свою кандидатуру на цю посаду. Опозиція не погодилася з такою постановкою питання, оскільки посада глави комітету з питань науки і освіти вибирається за квотою парламентської меншості.

Нагадаємо, раніше комітет очолював нині покійний народний депутат від БЮТ-Батьківщина Володимир Полохало. Проте заперечення опозиції не були прийняті.

Як повідомлялося, раніше народний депутат від НУ-НС Леся Оробець заявила, що Максим Луцький може змінити на посту покійного Володимира Полохало. «Склад комітету зараз на дві третини складається з друзів, родичів і сателітів Табачника. Прогнозую, що найближчим часом пан Луцький, друг і соратник Табачника, очолить парламентський комітет з науки і освіти на зміну покійному Полохалом », - сказала вона.

Нагадаємо, Луцький доводиться Дмитру Табачнику кумом. Раніше Луцький заявляв, що вважає за необхідне «вирішувати кадрове питання щодо керівництва Києво-Могилянської академії» з-за ляпаси студентки вузу міністру освіти Дмитру Табачнику.


Поділіться з друзями:   

Останні новини