Дмитро Табачник відвідав Сумський державний університет

24 листопада 2011 року Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник перебував у робочій поїздці разом з Президентом України Віктором Януковичем на Сумщині.


Там він відвідав Сумський державний університет. Міністр ознайомився з бібліотечно-інформаційною системою навчального закладу, побував в аудиторіях, поспілкувався зі студентами, поцікавився культурним життям навчального закладу та оглянув будівництво нового навчального корпусу, повідомляє прес-служба МОНМС.

Ознайомлення з бібліотечно-інформаційною системою університету почалося з оформлення власного електронного читацького квитка бібліотеки СумДУ, з яким він відвідав читальні зали. Дмитро Табачник був задоволений інформаційними технологіями, які запроваджено в навчальний процес університету.

Міністр побував і в аудиторіях, відвідавши заняття групи державних службовців факультету підвищення кваліфікації у рамках проекту Європейської комісії ТЕМПУС «ECESIS» («Мережа освітніх центрів у галузі сучасних технологій місцевого самоврядування»).

Під час спілкування зі студентами Дмитро Табачник цікавився, за якою спеціальністю вони навчаються, чим плануються займатися у майбутньому та як проводять дозвілля.

«Чи готовий Сумський державний університет «зробити» місто Суми столицею КВНу?», – саме з таким запитання до студентів звернувся Дмитро Табачник, зайшовши до актової зали. У відповідь студенти СумДУ пообіцяли зробити все можливе для цього.

Під час візиту Міністр освіти і науки, молоді та спорту України оглянув виставкові стенди, на яких відображена науково-дослідницька діяльність вищого навчального закладу, експозиції краєзнавчого музею, створеного студентами та науковцями університету, а також завітав до літературної вітальні, де переглянув виставку місцевого фотохудожника.

Дмитро Табачник також оглянув будівництво нового навчального корпусу, відкриття якого планується незабаром. Міністра приємно вразили темпи спорудження, технології та якість. Він висловив сподівання, що студентам та співробітникам СумДУ буде комфортно працювати в сучасній будівлі.

Міністр залишив Сумський державний університет з позитивними враженням про його потенціал, наукове, освітнє та культурне життя.


Поділіться з друзями:   

Останні новини