Освітяни з регіонів, які стажувалися у Міністерстві, вдячні за отриманий досвід

Цього тижня п’ять керівників районних відділів освіти з 5 областей України розпочали своє тижневе творче відрядження до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.


Як інформує прес-служба МОНМС, вони ознайомилися з роботою департаменту загальної середньої та дошкільної освіти, вивчали процес підготовки документів та інші питання, над якими працює Міністерство.

Тож, керівники районних управлінь освіти поділилися своїми враженнями від стажування.

Зокрема начальник відділу освіти Бобровицької райдержадміністрації Чернігівської області Любов Любенко сказала:

«Під час проходження стажування я ознайомилася із структурою Міністерства, роботою відділів департаменту та мала змогу вирішити проблемні питання, що постають у щоденній роботі начальника відділу освіти.

Слова щирої вдячності хочу висловити заступникові Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Б. М. Жебровському, який, попри всю свою зайнятість, знайшов час для спілкування, вислухав нас і надав слушні поради щодо шляхів вирішення наболілих питань освітньої галузі, зокрема, Чернігівської області. Його «Сім мостів освіти України» стали визначальними у нашій роботі.

Глибоко переконана, практика стажування регіональних управлінців освітою має бути продовжена, оскільки вона сприяє набуттю досвіду виконання завдань та вирішення конкретних питань.

На розширеному засіданні Колегії управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації, що відбудеться у грудні 2011 року, я розповім колегам про запровадження Міністерством нових форм роботи з керівниками районних відділів освіти та поділюся своїми враженнями від стажування».

У свою чергу начальник відділу освіти Полтавської райдержадміністрації Ольга Сень вважає, що стажування в Міністерстві мало важливе значення для керівників відділів (управлінь) районних державних адміністрацій.

«Цікавим і змістовним було спілкування з керівниками та працівниками відділів департаменту про структуру, основні завдання, напрями і форми роботи, а також про окремі проблемні питання, що стосуються організації навчально-виховного процесу в закладах освіти. Про перебування і навчання в Міністерстві у мене буде нагода доповісти на початку грудня 2011 року на засіданні колегії Головного управління освіти і науки облдержадміністрації, членом якої я є», - розповіла Ольга Сень.

Заступники начальника управління освіти Житомирської міської ради Раїса Кошевич повідомила: «За час перебування на стажуванні я дізналась багато для себе нового, познайомилася із фахівцями Міністерства, які надали кваліфіковані консультації з питань, що мене цікавили, показали відповідні матеріали та документи. Вважаю за необхідне продовжити практику стажування працівників управлінь освіти органів місцевого самоврядування при Міністерстві, яка сформує модель єдиного бачення та спільних дій у період трансформації національної освіти в європейський освітній простір.

Крім того, пропоную започаткувати в Міністерстві регіональні звіти керівників управлінь освіти (презентації) з обміну досвідом щодо практичного розв’язання найактуальніших проблем освіти на місцях».

Наступного тижня до Міністерства приїдуть п’ять нових стажерів.


Поділіться з друзями:   

Останні новини