У Міністерстві обговорили питання отримання наукових ступенів та звань

Євген Суліма повідомив, що Міністерство видало наказ про склад експертних рад та Положення про експертні ради з проведення експертизи дисертаційних робіт.


«Парадигма, яку запровадило Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України має тенденцію до європейських і світових підходів щодо отримання наукових ступенів та звань», - про це заявив 29 листопада 2011 року Перший заступник Міністра Євген Суліма на зустрічі з головами експертних рад з проведення експертизи дисертаційних робіт МОНмолодьспорту.

Було підкреслено, що «спеціалізована рада повинна стати тим робочим органом, де кожен, хто входить у її склад, особисто несе відповідальність за результати розгляду дисертаційних досліджень».

Перший заступник Міністра зазначив, що керівник вищого навчального закладу повинен нести персональну відповідальність за роботу спеціалізованої ради, як такий, хто вносить пропозиції про її створення і особовий склад.

Обговорюючи питання співпраці експертних рад з Міністерством, Євген Суліма висловив бажання, щоб засідання рад відбувалися щомісяця і наголосив, що Міністерство в особі Першого заступника Міністра завжди відкрите до діалогу.

«Наша робота повинна сприяти розвитку наукової складової як у вищих навчальних закладах, так і вихованню науковців в наукових установах. Це наш головний орієнтир. Ми повинні допомагати молодим науковцям», - підкреслив Євген Суліма.

Учасники наради обговорили низку важливих питань стосовно Положення про експертні ради, зокрема, визнання наукових ступенів та розроблення єдиного переліку вимог до фахових видань.


Поділіться з друзями:   

Останні новини