Анатолій Ігнатович заперечує вплив Табачника на своє призначення в ЛОДА

Голова громадської організації «Національний студентський союз» Анатолій Ігнатович очолив управління сім’ї та молоді Львівської ОДА. Водночас він заперечує, що його організація близька з міністром освіти і науки, молоді і спорту Дмитром Табачником, що нібито могло стати причиною призначення.


Цю інформацію він сам підтвердив 30 листопада у коментарі ZAXID.NET: «Так, призначили. Призначення відбулося тиждень тому. До того моменту я працював півтори роки радником голови Львівської облдержадміністрації з питань молодіжної політики та вищої школи, освіти вищої». З його слів, призначення було ініціативою чинного губернатора Михайла Костюка.

Ігнатович сказав, що вже приступив до виконання своїх обов’язків.

На запитання про те, чи вплинуло на його призначення те, що він очолював Національний студентський союз, який пов’язують з Табачником, він сказав: «Ні, організація абсолютно не пов’язана з чинним міністром, чи з нечинним міністром, ні з попередніми міністрами…. Проти багатьох ініціатив міністерства на чолі з Табачником ми виступаємо проти, виводили студентів на протести проти запровадження платних послуг…». Він додав, що його організація підтримала міністерський законопроект «Про вищу освіту», оскільки всі зауваження союзу було враховані. Анатолій Ігнатович додав, що союз має з міністерством «конструктивну співпрацю».

Щодо роботи на посаді в ЛОДА, він сказав: «Зараз ми аналізуємо ситуацію в галузі, виокремлюємо основні проблемні питання, які є в галузі, щоб наступні кроки були обдуманими і системними. Якщо говорити про проблеми галузі, їх надзвичайно багато. На Львівщині, на жаль, останнім часом ми за показниками вирішення проблем молоді і сім’ї не були одними з перших. Якщо говорити про фінансування програми «Молодь Львівщини», воно здійснюється на недостатньому рівні на цей час. Якщо говорити про забезпечення молоді житлом чи будівництво соціального житла, тут також треба ставити нові пріоритети. Щодо працевлаштування молоді, треба переглянути систему діяльності молодіжних центрів праці».

Також, з його слів, треба ставити питання про створення «Карпатського Артеку». «Ми саме виїхали у Сколівський район, це питання досліджували. Треба ставити амбітне питання зі створення першого в Україні будинку молоді. Він має бути на Львівщині. Такі будинки є всюди по Європі… Однозначно, вирішення питання гендерної дискримінації. Ці всі питання будемо систематизувати і вирішувати», – сказав Ігнатович.

Нагадаємо, до серпня 2011 року управління сім’ї та молоді Львівської ОДА очолював Андрій Рожнятовський. Після цього посада була вакантною – до призначення Ігнатовича. Додамо, львівські ЗМІ пов’язують це призначення з близькістю Національного студентського союзу з Дмитром Табачником.


Поділіться з друзями:   

Останні новини