Учора Євген Суліма зустрівся з ректорами медичних вузів

1 грудня 2011 року у МОНмолодьспорту відбулася зустріч Першого заступника Міністра освіти і науки, молоді та спорту Євгена Суліми з Першим заступником Міністра охорони здоров’я Раїсою Моісеєнко та ректорами медичних вищих навчальних закладів України.


У зустрічі взяли участь директори департаментів обох міністерств.

Євген Суліма повідомив, що метою зустрічі є виконання доручення Міністра Дмитра Табачника у зв’язку з прийняттям Урядом рішення про передачу МОНмолодьспорту ВНЗ І-IV рівня акредитації, що підпорядковані іншим міністерствам і відомствам.

Перш за все, Перший заступник Міністра наголосив на тому, що «Міністерство освіти і науки, молоді та спорту не має наміру і не збирається порушувати нормативно-правові акти, які діють на території України, тому передача вищих навчальних закладів медичного профілю до сфери управління МОНмолодьспорту буде здійснена відповідно до всіх норм, які існують в державі».

Євген Суліма підкреслив, що жодного контракту з ректорами медичних вищих начальних закладів розриватися не буде.

У свою чергу, Перший заступник Міністра охорони здоров’я Раїса Моісеєнко повідомила, що напередодні в Міністерстві охорони здоров’я також відбулась зустріч з ректорами і представниками МОНмолодьспорту та окреслила низку важливих питань, які необхідно унормувати обом міністерствам, зокрема, нормативно-правову базу.

Вона зазначила, що «вищі навчальні заклади Міністерства охорони здоров’я дуже специфічні і це накладає дуже велику відповідальність». Також Раїса Моісеєнко порушила питання роботи деяких кафедр на базі клінік, які належать вузам та пислядипломої освіти.

Перший заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Євген Суліма попросив ректорів провести зустрічі з викладачами, студентським активом і профспілками та поінформувати про зустріч в Міністерстві.

Після обговорення питань сторони домовилися створити робочу групу з представників Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, Міністерства охорони здоров’я та ректорів медичних вищих навчальних закладів для виконання завдання щодо передачі до сфери управління МОНмолодьспорту ВНЗ медичного


Поділіться з друзями:   

Останні новини