Чергова група керівників районних відділів освіти пройшла стажування в МОНМС

Минулого тижня естафету стажування керівників районних відділів освіти в Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту продовжили освітяни з Вінницької, Кіровоградської, Миколаївської, Рівненської та Харківської областей.


Протягом чотирьох днів управлінці з регіонів мали можливість ознайомитися з роботою департаменту загальної середньої та дошкільної освіти, а також поділитися власним досвідом управлінської діяльності, інформує прес-служба МОНМС.

За цей час вони поспілкуватися із заступником Міністра Борисом Жебровським, поділилися наболілим, похвалилися своїми здобутками та порадилися.

Під час заключної зустрічі відбулася розмова про перспективи розвитку освіти в Україні. Борис Жебровський, зокрема, розповів про реформи педагогічної освіти, що заплановані найближчим часом, про перехід на нові навчальні програми та поцікавився, що хотіли б змінити стажери в роботі Міністерства чи окремих його структурних підрозділах. За круглим столом керівники освіти районів висловили свої думки щодо організації та проведення стажування. Крім того, слова вдячності пролунали на адресу заступника Міністра за прекрасну ідею впровадження нової форми підвищення кваліфікації управлінців – стажування в Міністерстві та працівників департаменту загальної середньої та дошкільної освіти, кураторів областей за надані висококваліфіковані консультації з питань, що найбільше цікавили та потребували конкретних роз’яснень.

Колективний відгук про стажування

«Ми побачили розуміння і підтримку з боку фахівців Міністерства, відчули турботу і щире бажання допомогти у вирішенні поточних питань.

Під час стажування переконалися, що Міністерство – це не окрема держава, відірвана від пересічних освітян, а єдиний цілий простір, який живе питаннями, важливими для всієї галузі. Тут знають наші проблеми і ведуть активний пошук шляхів їх розв’язання з урахуванням особливостей кожного регіону країни. А ще ми побачили, як зовсім не просто впроваджуються в життя нові реформаторські зміни.

Один із найефективніших способів будь-якого навчального процесу і нашого стажування також – це спілкування з колегами. Ми вдячні за надану можливість зустрітися, поспілкуватися, поділитися своїми надбаннями, допомогти один одному у вирішенні окремих питань, в черговий раз впевнитися в тому, що освітянська робота – найкраща і майбутнє все-таки за нами.

І насамкінець наші побажання:

Продовжити практику стажування, яка є прекрасним способом колегіального вирішення вагомих освітянських питань у регіонах.

Спільно працювати над реформуванням освіти, більше прислухаючись до порад освітян-практиків.

З метою створення оптимальної структури міських та районних управлінь/відділів освіти, налагодити співпрацю між областями в плані обміну досвідом управлінської діяльності на місцях.

Зичимо всім добра, злагоди, натхнення та нових досягнень!

Лариса Саченко, начальник відділу освіти Світловодської райдержадміністрації Кіровоградської області,

Лариса Ружанська, начальник відділу освіти Арбузинської райдержадміністрації Миколаївської області,

Анатолій Гончар, начальник управління освіти Кузнецовського міськвиконкому Рівненської області,

Микола Мехед, начальник відділу освіти Гайсинської райдержадміністрації Вінницької області,

Юрій Омельченко, начальник відділу освіти Вовчанської райдержадміністрації Харківської області»


Поділіться з друзями:   

Останні новини