Завтра в ЛНУ ім. І.Франка презентують книгу Богдана Гаврилишина "Залишаюсь українцем"

«Світ великий, а Україна в нім одна», - Богдан Гаврилишин


8 грудня о 15.00 в Актовій залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбудеться презентація книги спогадів «Залишаюсь українцем» відомого українського економіста та громадського діяча, члена Римського клубу, члена Світової академії мистецтва та науки, члена Міжнародної академії менеджменту, доктора економіки університету Женеви, почесного доктора 5 університетів Канади та України, консультанта урядів багатьох країн і міжнародних компаній, радника Першого президента України, чотирьох голів Верховної Ради та трьох Прем’єр-міністрів, голови Наглядових Рад «Благодійного Фонду Богдана Гаврилишина» і Міжнародного інституту менеджменту МІМ-Київ Богдана Гаврилишина.

Богдан Гаврилишин, як автор, так пояснив свої наміри поділитися спогадами з українськими читачами: «Я написав ці спогади з однією тільки метою: ця книжка є для нової генерації. Нині економічний, соціальний, політичний стан України жахливий. Україна потребує реформ і трансформації, тобто змін на основі ринкової економіки й демократичних цінностей. Люди, які тепер при владі, і ті, котрі за кілька років будуть при владі, хто б вони не були, не зможуть такої трансформації провести. Але люди у віці від 18 чи 20 років і до 35 років – це вже інакші люди, це нові люди. Вони мають уявлення про демократію, вони на рівних спілкуються з однолітками і вивчають іноземні мови. Молоді українці користуються сучасними методами праці й активно використовують переваги електронних комунікацій».

Думки відомих українців про книгу  Богдана Гаврилишина «Залишаюсь українцем»

«Пізнавши осягнення автора, з великою увагою будете читати останні розділи. Ціла книга як історія однієї людини захоплює і застановляє читача. Дуже вартісним є те, що автор не замикає розповіді на собі (Богу дякувати, він ще дуже живий та діяльний), а запрошує читача серйозно подумати: А що далі? Що може статися? Що ми, читачі, можемо й повинні зробити?»

Блаженніший Любомир Гузар, Екс-глава Української греко-католицької церкви.

«У своїх спогадах Богдан Гаврилишин говорить, що непереборний інтерес до навколишнього і потяг у широкі світи зродився у нього ще з дитинства. Спершу він задовольняв його читанням книжок, а згодом пізнавати світ довелося ціною власного, часом гіркого, досвіду. Тяжкою працею він утвердив себе в чужих краях, став визнаною у світі людиною, але не позбувся українського кореня і потреби у рідній землі. Спогади підтверджують гасло, яким керується Богдан Гаврилишин: «Мислити глобально, діяти локально». Добре було б, якби цей принцип засвоювала наша сучасна молодь».

Іван Дзюба, Український літературознавець, академік НАНУ

«Хлопець із села. Лісоруб. Інженер. Професор. Радник президентів, дипломатів і міжнародних корпорацій. Людина світу… Богдан Дмитрович Гаврилишин – людина, яка постійно вчиться та мріє і крок за кроком йде вперед у пошукахгармонії. Ця книга – про можливості й відкриття, про надії і сподівання, про МИСТЕЦТВО ЖИТТЯ».

Святослав Вакарчук, лідер гурту «Океан Ельзи».

«Ця книга спогадів дуже цікава особливо для молоді. Автор, якого я добре знаю, розповідає, як він, хлопець із українського села, який жив під польським і радянським режимами та німецькою окупацією, пережив з великими пригодам Другу світову війну, пізнав світ і став людиною світу залишаючись українцем».

Леонід Кравчук, Перший Президент України



Поділіться з друзями:   

Останні новини