Українські освітяни хочуть розширити спіробітництво з американськими колегами

Під час нещодавнього перебування у Сполучених Штатах Америки делегації представників вищих навчальних закладів України на чолі з Першим заступником Міністра Євгеном Сулімою відбулося знайомство з керівництвом Національної наукової фундації (National Science Foundation) США.


Національна наукова фундація США утворена у 1950 році як незалежне федеральне агентство з питань розвитку науки, охорони здоров’я та національної безпеки.

Під час зустрічі Євген Суліма зазначив: «Сьогодні Україна співпрацює з багатьма американськими організаціями, що фінансуються Державним Департаментом США. Але в цей же час ми хотіли б співпрацювати з американськими університетами в галузі науки на партнерських засадах, тобто на умовах спільного фінансування та здійснення наукових проектів чи розробок, що цікаві для наших держав».

Така позиція української сторони була підтримана представниками Національної наукової фундації США.

Сторони досягли низки домовленостей щодо налагодження партнерства та співпраці в галузі науки між Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України та Національною науковою фундацією Сполучених Штатів Америки.


Поділіться з друзями:   

Останні новини