КПІ погрожує Табачнику новими протестами

Колектив та студенти КПІ погрожують висловити недовіру міністру освіти Дмитру Табачнику та вдатися до нових акцій протесту.


Про це представники колективу заявили на прес-конференції у Києві, повідомляє УНІАН.

Вони направили відповідні листи до адміністрації президента, прем`єр-міністра Миколи Азарова та голів парламентських фракцій з проханням вплинути на Міністерство освіти і науки, молоді та спорту, яка не оголошує конкурс на заміщення посади ректора вишу.

"Я думаю, що у випадку неоголошення конкурсу як мінімум до Нового року, колектив університету буде висловлювати недовіру міністру (освіти), оскільки він не дотримується свого слова про оголошення конкурсу", - заявив голова Студентської ради НТУУ "КПІ" Олег Десятов.

За його словами, колектив університету буде відстоювати свої права всіма передбаченими законом шляхами. "Не виключено, що можуть бути повторні акції", - сказав він.

Як каже голова профкому студентів Андрій Гаврушкевич, у студентів не залишилося жодних шляхів, крім радикальних.

Гаврушкевич також повідомив, що на 16 грудня запланована зустріч міністра Дмитра Табачника з представниками студентського та трудового колективу КПІ.

"Нам залишилося лише звернутися до Президента і розраховувати на його підтримку. Але якщо вже і Президент не спрацює, то нам залишається вийти на акції всім колективом", - додав Голова профкому співробітників НТУУ "КПІ" Віталій Молчанов.

Він нагадав, що термін дії контракту ректора НТУУ Михайла Згуровського закінчився 1 листопада цього року, але конкурс, навіть попри доручення прем`єр-міністра Миколи Азарова, міністерство досі не оголосило.

1 грудня перший заступник міністра освіти Євген Суліма письмово поінформував університет, що начебто конкурс планується оголосити після приведення статуту НТУУ "КПІ" у відповідність до Закону України "Про вищу освіту".

За словами Молчанова, цим листом МОНМС фактично поставив під сумнів легітимність чинного статуту НТУУ "КПІ", що був затверджений постановою Кабінету міністрів та указом Президента.

Заступник голови Наукового товариства студентів та аспірантів університету Валерій Буняк припустив, що насправді зволікання з оголошенням конкурсу на посаду ректора вишу не пов’язане зі статутом.

"Я думаю, що може бути дві цілі. Перша - привести статут до затвердження Міністерством науки, освіти, молоді та спорту, тобто фактично міністерство хоче дезавуювати указ Президента про те, що статут затверджується Кабінетом міністрів", - сказав Буняк.

Ще одна мета, на його переконання, полягає в тому, щоб дестабілізувати ситуацію в колективі і з часом якимись провокативними діями домогтися зміни керівництва університету.

За словами Молчанова, причиною може бути і те, що "є бажаючі поживитися матеріальною базою КПІ". Він нагадав, що територія НТУУ "КПІ" становить 150 га землі.


Поділіться з друзями:   

Останні новини