Табачник ініціював підпорядкувння всіх ВНЗ МОНМС, бо це європейська практика

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник в ексклюзивному коментарі УНН сказав, що передача всіх ВНЗ у підпорядкування МОНмолодьспорту є звичайною європейською практикою.


"Це єдиний освітній простір. Це вимога за якою всі країни світу працюють. Ніде ж немає, щоб 30 міністерств і відомств мали свої заклади. У нас же Міністерство фінансів має свій університет, Міністерство економіки - свій, Державна служба статистики – свій. По суті, виникає подвійне підпорядкування. Тому що навчальні програми вони затверджують тут (в МОНмолодьспорт – Ред.), фінансування беруть в іншому центральному органі виконавчої влади. Вони акредитацію, ліцензування проходять відповідно до закону про вищу освіту, проходять тут всі кадрові питання: мається на увазі погодження керівництва вищого навчального закладу всіх рівнів акредитації", – сказав співрозмовник агентства.

Нагадаємо, що рішенням Кабінету Міністрів до сфери управління МОНмолодьспорту передано більшість вищих навчальних закладів І-IV рівня акредитації, що були підпорядковані іншим міністерствам і відомствам.


Поділіться з друзями:   

Останні новини