Кримський чиновник вдячний Дмитру Табачнику за вдосконалення освіти в Україні

Голова Постійної комісії Верховної Ради АРК з питань освіти, науки, у справах молоді та спорту висловив підтримку Міністру Дмитру Табачнику за вдосконалення системи освіти в Україні.


На ім’я Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника надійшов лист від Голова Постійної комісії Верховної Ради Автономної Республіки Крим з питань освіти, науки, у справах молоді та спорту Валерія Косарева, інформує прес-служба МОНМС. Ось про що йдеться в листі:

Шановний Дмитре Володимировичу!

Постійна комісія Верховної Ради Автономної Республіки Крим з питань освіти, науки, у справах молоді та спорту висловлює підтримку Вашим зусиллям у питаннях вдосконалення системи освіти в Україні, приведення її у відповідність із європейськими вимогами з метою успішного входження в освітню систему, що суттєво підвищує академічну мобільність студентів, наукових і науково-педагогічних працівників.

Тільки за останній рік Міністерством, яке Ви очолюєте, розроблено або ініційовано розроблення законопроектів, що дозволять у майбутньому істотно підвищити конкурентоспроможність молоді на міжнародному та внутрішньоукраїнському ринку праці.

Зокрема, Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України спільно з Національною академією наук, Національною академією педагогічних наук та іншими міністерствами розроблена Національна рамка кваліфікацій, що дозволить здійснювати підготовку фахівців усіх рівнів, які повністю відповідають вимогам сучасної економіки.

З метою відродження частково втрачених позицій у галузі підготовки математиків та інших фахівців природничого профілю розроблена і затверджена Державна програма підвищення якості природничої та математичної освіти, яка вже починає давати позитивні результати.

Завершено розробку та затверджено стандарт початкової школи, який передбачає вивчення інформатики з другого, а іноземної мови – з першого класу, що дозволить через досить невеликий проміжок часу отримати високоосвічену, адаптовану до умов глобалізації молодь, яка складе інтелектуальну основу українського народу через 15 – 20 років.

Міністерством проведено роботу з удосконалення системи атестації наукових і науково-педагогічних кадрів, що істотно підвищує роль і самостійність університетів, науково-дослідних організацій у цій важливій сфері. Розпочато роботу з оптимізації мережі спеціалізованих рад із захисту кандидатських і докторських дисертацій, у результаті якої слід очікувати підвищення наукового рівня кандидатів та докторів наук в Україні, які й зараз, у більшості випадків, не поступаються вченим Європи, Північної Америки та іншим високорозвиненим державам. Хочеться побажати Вам і очолюваному Вами Міністерству подальшої успішної високоефективної роботи на благо України.

З повагою, Голова  Постійної комісії В. Косарев


Поділіться з друзями:   

Останні новини