Максим Луцький: закон про вищу освіту дасть більше можливостей приватним ВНЗ

Голова Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Максим Луцький переконаний, що розширення автономії вищих навчальних закладів та підвищення якості навчального процесу можливе за умови скорочення кількості ВНЗ.


Таку думку він висловив в ексклюзивному коментарі УНН, відповідаючи на запитання журналіста щодо майбутнього приватних вищих навчальних закладів після ухвалення нової редакції Закону України "Про вищу освіту".

"У нас є і приватні, і державні університети, дипломи яких можна сміливо викидати на смітник. З цим ми будемо боротися у першу чергу. Об’єктивно, потрібно скорочувати кількість ВНЗ і розширювати їхню автономію – і фінансову, і академічну, і соціальну", - зазначив народний депутат.

За його словами, в Європі та США є престижні приватні вищі навчальні заклади випускники яких високо оцінюються на ринку праці. Деякі з них насправді вважаються найбільш рейтинговими.

"Там студенти вивчають дві-три іноземні мови, для них читають лекції відомі практики у тій чи іншій сфері. Я переконаний, що в Україні подібне теж можливо", - зазначив політик.

На його думку, форма власності вищого навчального закладу не є принциповою у питанні якості навчального процесу.

"Новим законом ми даємо можливість і приватним, і державним університетам динамічно розвиватися, підвищувати якість освіти", - наголосив М.Луцький.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, за словами М.Луцького, проект нової редакції закону України "Про вищу освіту" буде зареєстрований у Верховній Раді найближчим часом. За його словами, цей закон значно розширює автономію вищих навчальних закладів та дозволяє наблизити українську освіту до європейських стандартів.


Поділіться з друзями:   

Останні новини