ВСР турбується за студентів КПІ, бо думку студентів там можуть не врахувати

У КПІ не хочуть враховувати інтереси студентів у обранні ректора, таку думку висказала Анастасія Сабова  (ВСР).


Адміністрація Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут" не бажає на законодавчому рівні включити представників студентів до складу конференції трудового колективу, яка обирає ректора вищого навчального закладу. Так прокоментувала очільниця Всеукраїнської студентської ради Анастасія Сабова ситуацію навколо обрання керівника університету, повідомили УНН у прес-службі ВСР.

"У січні 2010 року були прийняті зміни до закону про вищу освіту, які передбачають обов'язкову участь представників студентства у виборах ректора у складі не менше 10%. У статуті КПІ ця норма досі відсутня. Так само не передбачено включення не менше 10% студентів до складу Вченої ради. Тобто фактично вже майже два роки у КПІ порушують закон", - зазначила А.Сабова.

Вона також додала, що необхідно привести статут університету у відповідність до закону про вищу освіту.

"Після цього конференція студентів КПІ має обрати тих людей, які представлятимуть їх інтереси у Вченій Раді та зборах трудового колективу університету", - підкреслила А.Сабова.

Нагадаємо, ректор Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут" обирається раз на сім років. 1 листопада 2011 року завершився семирічний контракт ректора КПІ Михайла Згуровського з міністерством, відтоді він є виконувачем обов'язків ректора вишу. 28 листопада заступник голови Верховної Ради Микола Томенко направив звернення профільному міністру із проханням роз'яснити причини затримки з оголошенням конкурсу на заміщення посади ректора НТУУ "КПІ". 16 грудня міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник під час прес-конференції сказав, що ніхто не збирається зазіхати на посаду ректора Київського політехнічного інституту.


Поділіться з друзями:   

Останні новини