Державна акредитаційна комісія позбавила ліцензій ще 5 вищих навчальних закладів

Деякі навчальні заклади були позбавлені окремих ліцензій та отримали зауваження.


За матеріалами перевірок Державної інспекції навчальних закладів України (ДІНЗ), Державна акредитаційна комісія (ДАК) анулювала всі ліцензії на здійснення освітньої діяльності приватного вищого навчального закладу «Західнодонбаський інститут економіки і управління» (м. Павлоград), коледжу вказаного приватного інституту і Скадовського відділення кримського факультету Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

Основна причина – порушення Ліцензійних умов надання освітніх послуг у сфері вищої освіти. Зокрема, низький рівень кадрового забезпечення, недостатня матеріально-технічна база, низький рівень підготовки студентів, навчально-методичного та інформаційного забезпечення, порушення в організації навчального процесу.

Крім того, ДАК позбавила ліцензій з окремих спеціальностей ЗАТ «Львівський інститут менеджменту» та низки економічних спеціальностей на підготовку фахівців «Київського славістичного університету.

Крім того, керівництву Київського славістичного університету доручено в тижневий термін вивести своїх студентів з неприйнятних для навчання та проживання навчальних приміщень та гуртожитків, зафіксованих фахівцями Державної інспекції навчальних закладів та Київської санітарно-епідеміологічної станції в процесі перевірок, й упродовж трьох місяців усунути виявлені недоліки та порушення з надання освітніх послуг.

Усі студенти вищих навчальних закладів, ліцензії яких анульовані, будуть до кінця навчального року переведені до інших ВНЗ.


Поділіться з друзями:   

Останні новини