Установчі збори учасників Tempus-проекту ЄС «Створення мережі для підтримки та просування студентських інноваційних проектів»

11-15 лютого 2013 року відбулися установчі збори учасників проекту «Створення мережі для підтримки та просування студентських інноваційних проектів» (SUCSID), що фінансується Європейським Союзом в межах програми Tempus IV.


Серед учасників зборів – ректори та представники університетів України, Білорусі, Молдови, Франції, Швеції, Великої Британії, Португалії, Фінляндії, представники бізнес-інкубаторів України та європейських країн, асоціації «Інформаційні технології України». Україну представляли п’ять університетів Харківський національний економічний університет, Харківський національний університет будівництва та архітектури, Харківська національна академія міського господарства, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Сумський державний університет.

Збори відбувалися на базі Університетів Монпельє 2 і Ліон-2 (Франція). В ході зустрічі були представлені презентації всіх членів консорціуму, визначені ролі і області відповідальності партнерів, представлений план роботи над проектом, висвітлені питання оперативного та фінансового менеджменту проекту.

Крім того, учасники ознайомились з досвідом підтримки студентських стартапів і підприємницьких ініціатив у м. Ліон (Франція) і відвідали та вивчили досвід роботи бізнес-інкубаторах CREALYS (Scientific Campus La Doua, Villeurbanne) і "Nursery" CARCO (City of Vaulx en Velin).

Звіти про участь на сайті проекту за посиланням: http://sucsid.competence.in.ua/ru/kick-off-meeting-february-11-15-2013/

Довідково:

Трирічний проект «Створення мережі для підтримки та просування студентських інноваційних проектів» (SUCSID) реалізується в межах програми Tempus IV Європейського Союзу.

Авторами проекту є викладачі Харківського національного економічного університету та університету Ліон-2 ім. Люм’єра (Франція), координатором проекту є Університет Монпельє 2, Франція.

Члени партнерства: університети України Білорусі, Молдови, Швеції, Великої Британії, Португалії, Фінляндії. Сильною складовою проекту є залучення до роботи бізнес-інкубаторів європейських країн, асоціації ІТ-компаній «Інформаційні технології України», компаній, які займаються просуванням та підтримкою інновацій.

Головною метою проекту є розвиток інноваційної та підприємницької діяльності в країнах-партнерах шляхом підвищення креативності, конкурентоспроможності та здатності до працевлаштування випускників університетів і розширення співпраці між університетами, інноваційними та інвестиційними компаніями для комерціалізації знань. Це буде досягнуто шляхом створення трикутника знань освіта-дослідження-інновації з акцентом на особистісно-орієнтовану структуру, засновану на інноваціях та підприємництві.

Головні цілі проекту:

  • Створення міжуніверситетських регіональних Start-Up центрів та інтерактивної мережі співпраці між членами консорціуму на основі міжнародного академічного і професійного досвіду в якості платформи для реалізації інноваційних ідей і технологій.
  • Модернізація навчальних планів студентів інженерних та комп'ютерних спеціальностей шляхом розробки методології, змісту та навчальних матеріалів дисциплін для підвищення креативності та компетентності з розвитку, презентації, просування інновацій.
  • Створення в країнах-партнерах системи навчання для підготовки та перепідготовки тренерів, а також для слухачів програм з перепідготовки кадрів в галузі розвитку інновацій.

Завдання проекту полягають у розробці інноваційного віртуального простору на основі сучасних інформаційних технологій для підтримки контактів і передачі знань між усіма учасниками, можливості впливу на національні стандарти освіти в Україні та на розроблення і впровадження нових курсів з ІТ-інновацій та підприємництва. За умовами виконання проекту планується, що дисципліни з підприємництва, управління проектами, інноваційного менеджменту будуть інтегровані в навчальні плани магістрів в галузі інженерних та комп’ютерних наук. В той же час курси з підприємництва в рамках довгострокових програм навчання впродовж життя будуть надаватися в Start-up центрах для людей, які хочуть розпочати бізнес на основі своїх інноваційних ідей.

Чотири Start-up центри будуть створені в ході реалізації проекту в трьох країнах: Україні, Білорусії, Молдові. Відмінною особливістю пропонованої концепції є створення інформаційної мережі, що зв'язує всіх учасників проекту для презентації розроблених інноваційних проектів та ідей, і створення інноваційного банку ідей, які будуть використовуватися потенційними інвесторами, партнерами та іншими зацікавленими сторонами.

Контактна особа:
Золотарьова Ірина Олександрівна,
тел. +380(67) 7596158, +380(99) 7218145,
e-mail: izolotaryova@gmail.com,
Skype: zolotaryovai

Веб-сайт проекту: http://sucsid.competence.in.ua


Поділіться з друзями:   

Останні новини