У Національному університеті харчових технологій відкрито нову навчальну лабораторію

На факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Національного університету харчових технологій сталася знакова подія – відбулося урочисте відкриття нової навчальної технологічної лабораторії.


За сприяння комерційної фірми «Торговельний дизайн» вона оснащена найсучаснішим професійним обладнанням від провідних світових виробників, повідомляє прес-служба НУХТ.

Участь в урочистій церемонії відкриття лабораторії взяли: ректор університету Сергій Іванов, керуючий групою компаній «Торговий Дизайн» Сергій Усачев, генеральний директор компанії «Торговий Дизайн» (Київ) Олексій Лазаренко, комерційний директор Олена Шемет, директор ТОВ «Оріон Груп» Василь Карбан, проректори та декани усіх факультетів університету, а також студенти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу.

До урочистостей готувалися заздалегідь й старанно. У приміщенні лабораторії зробили ремонт, ретельно продумали розміщення обладнання, прикрасили інтер’єр тематичними картинами. Гостей зустрічали щирими словами, хлібом-сіллю, народними піснями.
Вдячні студенти підготували подарунок для поважних гостей – ректор університету та керуючий групою компаній «Торговий Дизайн» отримали повні комплекти форми шеф-кухаря, які тут же із задоволенням приміряли.

Створення лабораторії стало можливим за сприяння ректорату університету і особисто ректора Сергія Іванов, а також компанії «Торговий Дизайн» (Київ) – крупного постачальника обладнання для підприємств харчування, торгівлі, харчових та переробних виробництв, а також пралень і хімчисток. Компанія існує 22 роки і має представництва в усіх регіонах Росії, а також багатьох країнах СНД, зокрема Україні, Білорусі, Казахстані.

Саме завдяки рішенню керівництва компанії студенти національного університету харчових технологій отримали можливість опановувати секрети фахової майстерності на обладнанні провідних світових виробників.

Сергій Усачев запевнив, що співпраця між університетом і групою компаній «Торговий Дизайн» триватиме й надалі й оголосив  про започаткування іменної стипендії для кращого студента факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Цього року стипендію «Торгового Дизайну» отримуватиме студент третього курсу Олексій Собін. Він же стане представником фірми на факультеті, і буде знайомити колектив з діяльністю компанії, новинками ринку технологічного обладнання.

Комерційний директор компанії «Торговий Дизайн» Олена Шемет вручила Олексію каталоги компанії з тим, щоб він міг вільно володіти всією необхідною інформацією, а студенти факультету могли користуватися матеріалами при підготовці до лабораторних і практичних занять, а також написанні дипломних проектів.

Професійне обладнання, встановлене в лабораторії, загальною вартістю понад 300 тисяч гривень – перший крок бізнесової структури, зроблений назустріч українській освіті. Крім того, по мірі появи на ринку, обладнання буде замінюватися на більш сучасні моделі, а провідні фахівці – шеф-кухарі різних країн проводитимуть для студентів університету  майстер-класи.

Перший майстер-клас відбувся відразу після відкриття лабораторії. Шеф-кухар найбільшого в Україні більярдного клубу «Лідер» Олександр Ситник та представник фірми UNOX у Росії Тетяна Смирнова (Санк-Петербург) продемонстрували всім бажаючим можливості обладнання, приготувавши піццу, запечену картоплю та рибу дорадо.
Наступний майстер-клас відбудеться за місяць, тоді таємницями молекулярної гастрономії поділиться фахівець із Франції. А у найближчих планах університету продовження плідної співпраці з комерційними структурами – на підході відкриття міні-пивоварні, обладнати яку взялися спеціалісти ТОВ «Оріон Груп».


Поділіться з друзями:   

Останні новини