У Національному університеті харчових технологій відбувся кулінарний конкурс серед студентів четвертого курсу

У Національному університеті харчових технологій відбувся II кулінарний конкурс «Феєрія смаку», організований факультетом готельно-ресторанного та туристичного бізнесу серед студентів четвертого курсу.


Цьогорічна тема конкурсу – Іспанія. Конкурсанти мали відповідно до загальної теми створити і презентувати свої міні-ресторани, розробити концепцію, дизайн, стиль закладу, представити команду, а також приготувати, сервірувати та представити страви іспанської кухні – закуски, другі страви, десерти і напої, повідомляє прес-служба університету.

Атмосферою спекотної, пристрасної, експресивної Іспанії був пройнятий увесь факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – вже на підході гостей зустрічали іспаномовні й надзвичайно гостинні турагенти, а у центральному холі студентською радою була підготовлена цікава розважальна програма

Участь у конкурсі взяли команди – «Don Quigote» («Дон Кіхот»), «Pasion» («Пристрасть»), «Gugosa Mandarina» («Соковиті мандарини») та «Запальні перчинки». У навчальній лабораторії-ресторані «Старий Київ» кафедри технології харчування та ресторанного бізнесу з’явилися відразу чотири заклади ресторанного господарства – кожний зі своїм декором, атмосферою й неповторною аурою.

Оцінювало підготовлені програми журі у складі: завідувача виробництвом київського ресторану «Тарілка» Алли Артюх, власника гастро-бару «Томатос»  Романа Тугашева та начальника відділу рекламно-виставкової та інформаційної діяльності університету Юлії Цой. Завдання перед журі постало дуже складне – учасники конкурсу підготувалися надзвичайно добре – вони не просто скористалися рецептами страв іспанської кухні, але проштудіювали велику кількість відповідної літератури, і в результаті змогли відчути й відтворити справжні куточки Іспанії, тонко передати звичаї й настрої країни, продумали до найменших дрібниць інтер’єри, ритуали зустрічі гостей і, звичайно, продемонстрували здобуті під час навчання навички – приготування й оформлення страв, сервірування столу, подання й презентація страв відвідувачам ресторану. У кожної команди знайшовся свій секрет гостинності, своя родзинка. «Дон Кіхот» зачарували затишною атмосферою, ненав’язливою живою музикою й меню, випаленим на дерев’яних вітрячках,  «Пристрасть» використала оригінальну презентацію своїх страв у віршах, «Соковиті мандарини» вразили вишуканістю обслуговування, а «Запальні перчинки» влаштували справжнє бармен-шоу, й всі без винятку виявили неабиякі сердечність й гостинність.

Високий рівень підготовки команд відзначив і ректор університету Сергій Іванов, який був почесним гостем заходу і отримав нагоду продегустувати страви, приготовані конкурсантами.

У номінаціях «Найкраща концепція ресторану» та «Найпалкіша друга страва» перемогла команда «Запальні перчинки», у номінації «Найвишуканіша закуска» кращими були «Соковиті мандарини», у номінації «Найніжніший тандем» (кращий десерт та кращий напій) перемогу виборола команда «Пристрасть», у номінації «Затишна атмосфера» переможцем стала команда «Дон Кіхот».

Одностайним рішенням журі перемогла у конкурсі команда «Запальні перчинки». Переможці були нагороджені грамотами. Крім того, всі команди-учасники отримали від спонсора конкурсу – мережі піццерій «Челентано» сертифікати на відвідання  цих закладів харчування, а члени журі Алла Артюр та Роман Тугашев, вражені рівнем підготовки студентів, запропонували їм допомогу у працевлаштуванні після закінчення навчання.


Поділіться з друзями:   

Останні новини