Країни СНД через 20 років домовилися про взаємне визнання дипломів

31 травня, в Мінську на засіданні Ради глав урядів країн СНД було підписано низку документів про співпрацю, включаючи ті, підписання яких відкладалося практично з 1991 року.


Зокрема, укладено угоди про співробітництво у сфері офіційної статистики, в області охорони навколишнього середовища, профілактики та гасіння природних пожеж на прикордонних територіях держав-учасниць СНД, а також про взаємне визнання документів про вищу і вищу професійну освіту.

Документи підписувалися главами делегацій: прем'єр-міністрами (Білорусі, Росії, Казахстану, України, Вірменії і Таджикистану), першими віце-прем'єрами (Узбекистану, Киргизії, Азербайджану). За Туркменію розписувався заступник голови кабінету міністрів, а за Молдову - заступник міністра закордонних справ і європейської інтеграції.

Раніше Рада глав урядів СНД у вузькому складі схвалив підписання протоколу про застосування Договору про зону вільної торгівлі СНД між його сторонами і Узбекистаном.

У рамках Міждержавної ради ЄврАзЕС також були підписані угоди про порядок розслідування нещасних випадків на виробництві, про взаємне визнання та еквівалентність документів про освіту, вчені ступені і вчені звання, про інформаційний обмін держав-членів ЄврАзЕс щодо бюджетного процесу.


Поділіться з друзями:   

Останні новини