Кримські студенти не втратять гроші при перерахунку стипендій, - обіцянка міносвіти РФ

Розмір стипендії у студентів в Криму і Севастополі, які зараз отримують більше, ніж російські студенти, не зменшиться при переході на російську стипендіальну систему.


Таку заяву зробив глава Міністерства освіти та науки РФ Дмитро Ліванов в ході спілкування з молоддю в штабі «Гарячої лінії допомоги студентам», відповідаючи на відповідне питання молодої людини з Сімферополя, передає РІА «Новости».

«Загалом, у нас стипендіальні витрати на одного студента істотно більше, ніж на Україні, але діють різні системи, тому дійсно вийшло так, що мінімальна стипендія, тобто соціальна стипендія в Росії трохи нижче. Ми зараз переходимо поетапно на російську систему стипендіального забезпечення студентів і при цьому переході забезпечимо, щоб кожен студент Криму і Севастополя не втратив у грошах, тобто, у жодного кримського або севастопольського студента стипендія через це переходу зменшуватимуть буде, вона буде тільки зростати», - сказав Ліванов.

Для студентів Криму і Севастополя будуть встановлені спеціальні надбавки, які забезпечать те, щоб стипендії ні у кого не знизилися, додав міністр. Як очікується, повний перехід на російську стипендіальну систему для кримських студентів займе 1-2 роки.


Поділіться з друзями:   

Останні новини