В УДПУ імені Павла Тичини відбувся фестиваль хореографічного мистецтва

В стінах Уманського державного педагогічного університету  імені Павла Тичини 11 квітня кафедрою хореографії та художньої культури було проведено Фестиваль хореографічного мистецтва «Квітнева феєрія – 2014».


У фестивалі взяли участь близько 600 юних танцівників віком від 6 до 19 років з різних куточків України - Черкащини, Вінниччини, Одещини.

У складі журі – професійні танцівники, балетмейстери та провідні педагоги-хореографи Черкаського краю: завідуючий художньо-постановочною частиною Черкаської обласної філармонії, соліст балетної групи Черкаського академічного заслуженого українського народного хору Сергій Захарчун та солістка цієї ж балетної групи Жанна Захарчун; доцент кафедри хореографії та художньої культури УДПУ Інна Терешко; завідувач відділу виховної роботи університету, випускниця кафедри хореографії, доцент Наталія Ревнюк. Очолила журі декан мистецько-педагогічного факультету УДПУ, доцент  Олена Дудник.

Фестиваль хореографічного мистецтва «Квітнева феєрія» проводився вперше, і його результат перевершив усі сподівання. Яскраві учасники на чолі із талановитими та творчо обдарованими керівниками вражали неперевершеними та різножанровими постановками, яскравими і надзвичайно креативними костюмами, атрибутами, які вдало доповнювали танцювальні композиції та створювали справжню магію танцю.

Головну нагороду Гран-прі фестивалю «Квітнева феєрія – 2014» у запеклій, але чесній боротьбі здобули учасники студії сучасного та джазового танцю «Mir_a_dance» Одеського міського Палацу дитячої та юнацької творчості. Найвищу нагороду фестивалю художньому керівнику цього колективу Юлії Мировській вручила ректор університету, доктор педагогічних наук, професор член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України Наталія Побірченко.

Учасники фестивалю «Квітнева феєрія – 2014» нагороджені дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів, а найяскравіші постановки відзначені дипломами «За кращу балетмейстерську роботу».

На завершення церемонії нагородження студенти спеціальності «Хореографія» подарували гостям свій танцювальний флешмоб, чим запалили усіх присутніх неймовірними емоціями та бажанням долучитися до танцю.

За відгуками учасників, оргкомітет фестивалю створив чудові умови для комфортного перебування у стінах університету: діти  мали змогу поспілкуватися із студентами-хореографами мистецько-педагогічного факультету та з перших вуст почути про особливості їхнього навчання. На згадку всі колективи отримали значки із зображенням логотипу фестивалю «Квітнева феєрія» та відвідали славнозвісний дендрологічний парк «Софіївка».

Перший, але точно не останній, фестиваль «Квітнева феєрія», став справжнім святом танцю, подарував усім учасникам та гостям незабутні моменти, змусив пережити величезну кількість позитивних емоцій, наповнив душі безмежним натхненням та збагатив значним  досвідом для подальшого творчого зростання.

Фото:


Поділіться з друзями:   

Останні новини