Скандальний ректор Мельник заявив, що справу проти нього замовив Янукович

Екс-ректор наполягає, що з України він не тікав, а "просто поїхав", оскільки вважав, що перебуває у небезпеці.


Колишній ректор Національної податкової академії України Петро Мельник заявляє, що повернувся в Україну, щоб домогтися справедливості і захистити своє ім'я у справі за обвинуваченням у хабарництві. Про це Мельник заявив у вівторок, 15 квітня, в Апеляційному суді Києва, передає ТСН.

"Справу замовив, на жаль, Віктор Янукович, а виконували Пшонка, Захарченко та Клименко", - заявив Мельник.

За словами екс-ректора, він чітко усвідомлював, що після прибуття в Україну може бути заарештований, але приїхав "по правду".

"В Україні я повернувся, бо я українець, а не американець. Я вдячний Америці за допомогу, але тут я нічого такого не зробив, я приїхав по правду", - заявив Мельник.

Відповідаючи на запитання, чому він втік із країни, Мельник зазначив, що не втікав з України, а просто поїхав, бо усвідомлював небезпеку для свого життя.

"Я добре розумію, з ким мав справу... Друзі розповіли, що мене можуть знищити і фізично", - зазначив Мельник.

Відповідаючи на запитання, як йому вдалося зняти браслет і чи допомагав йому хтось із правоохоронців, Мельник сказав, що це було нескладно, він зняв браслет без сторонньої допомоги. Причому екс-ректор висловив бажання виступати за зняття обвинувачень у скоєнні посадових злочинів з варти, підозрюваної у тому, що вона допомогла йому втекти.

Також Мельник спростував звинувачення в отриманні хабарів.

"Я не брав жодного хабара. Не треба за хабар видавати право університету мати благодійний внесок", - заявив Мельник, додавши, що під час його затримання таким "благодійником" був провокатор, найнятий правоохоронними органами.

Мельник поінформував, що під час виборчої кампанії до парламенту у 2012 році мав розмову із Захарченком та Клименком, які запропонували, щоб він компенсував витрати на виборчу кампанію одного з кандидатів, який балотувався в його окрузі, якщо ця особа зніме свою кандидатуру.

За словами екс-ректора, він не погодився, і після цього його нібито викликали до РНБО, де в ультимативній формі, погрожуючи, поставили до відома, що він втратить усе.

"Якщо я цього не зроблю - це мені сказав Захарченко, то я не лише повинен залишити посаду ректора, а й буду посаджений туди, де перебуваю, - по-народному - у в'язницю", - заявив Мельник.

Він також розповів, що з України "не тікав, а поїхав". За словами Мельника, на територію Білорусі він потрапив, маючи при собі паспорт громадянина України, а з Білорусі відбув до Відня, а потім через Нью-Йорк у Лос-Анджелес за закордонним паспортом.

Як повідомлялося, Мельник був затриманий 27 липня 2013 року під час отримання від двох громадян країни хабарів у розмірі 40 тисяч і 80 тисяч грн за вступ їхніх родичів у ВНЗ, яким він керував.

Апеляційний суд Києва скоротив термін утримання під вартою колишнього ректора Національної податкової академії Петра Мельника до 26 квітня.


Поділіться з друзями:   

Останні новини