Ректори литовських університетів підтримують народ України

Конференція ректорів литовських університетів висловила свою підтримку українській науковій спільноті та народу України, суворо засуджуючи російську агресію проти нашої держави.


«Ми, члени З’їзду ректорів литовських університетів, від імені наукової спільноти Литви різко засуджуємо військову агресію Російської Федерації проти України та окупацію частини її території. Висловлюємо нашу підтримку українській науковій спільноті та народу України.

Дії збройних сил Російської Федерації у Криму та нелегітимний референдум, який було проведено у Криму з питання приєднання до Російської Федерації, порушують міжнародне право та норми, підривають фундаментальні принципи демократії та брутально зазіхають на базове людське право обирати та діяти вільно».

Ректори вищих навчальних закладів Литви звернулася також до країн Заходу щодо реакції на події в Україні: «Ситуація в Україні є неприйнятною, і ми закликаємо вільний та демократичний Захід вжити жорсткі дії та накласти санкції на Росію, яка виступає у ролі окупанта».


Поділіться з друзями:   

Останні новини