У Національному університеті харчових технологій вирішують проблеми харчування людства

У НУХТ відбулася 80-та Ювілейна міжнародна конференція молодих вчених, аспірантів та студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства в XXI столітті».


На конференції представила свої здобутки в галузі харчової науки творча молодь із 18 університетів та наукових закладів України, а також 12 провідних університетів Бєларусі, Молдови, Росії,  Польщі, Румунії, Литви, Азербайджану.

Розпочалася конференція пленарним засіданням, яке відкрила проректор НУХТ з наукової роботи та міжнародних зв’язків Тетяна Мостенська.

На пленарному засіданні виступили з вітальними словами почесні гості конференції. Зокрема, голова асоціації фахівців харчової науки RosFOST Марк Шамцян, доцент Технічного університету Молдови Крістіна Попович та. викладач Білоруського державного аграрного технічного університету Катерина Пашкова.

Протягом роботи конференції відбулися засідання 54 секцій, на яких були представлені більшість напрямів харчової науки. Всього були заслухані понад 1000 доповідей наукової молоді. На багатьох секціях були присутні та виступили з доповідями представники підприємств харчової, переробної, фармацевтичної промисловості, харчового машинобудування, представники наукових закладів Національної академії наук України, державних органів влади.

Завершилась конференція заключним пленарним засіданням та нагородженням учасників конференції. На засіданні голова студентського наукового товариства НУХТ Анна Грищенко та голова Ради молодих вчених університету Олексій Губеня підвели підсумки роботи конференції, представили цікаві факти про молодіжну науку в НУХТ, починаючи з його заснування у 1884 році.

За результатами роботи конференції опублікований збірник, який включив понад 1500 тез доповідей, із них понад 100 тез доповідей науковців із закордонних університетів. Особливість цьогорічної конференції полягає в тому, що більшість представлених матеріалів стосуються фундаментальної науки. Творча молодь представляла результати наукових досліджень, нові та удосконалені теорії процесів харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки та управління. Значна кількість матеріалів представлена англійською мовою. Все це підтверджує високий науковий рівень конференції, активність наших молодих вчених та сприяє визнанню української харчової науки в світі.

Фото:


Поділіться з друзями:   

Останні новини