В УДПУ відбулася прем’єра соціального проекту «Хореографія проти наркоманії та алкоголізму: Право на життя»

Проблема наркоманії та алкоголізму  в останні роки набуває дедалі більшої гостроти. Тому боротьба із цими негативними явищами – це питання номер один для формування здорового суспільства.


Студенти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини теж не стоять осторонь вирішення цієї проблеми.

Днями в актовій залі університету з грандіозним успіхом відбулась прем’єра соціального проекту «Хореографія проти наркоманії та алкоголізму: Право на життя». Виконавцями животрепетної хореографічної вистави стали студенти мистецько-педагогічного факультету спеціальності «Хореографія». В її основу  були покладені історії із реального життя конкретних людей.

Керівник проекту та режисер-постановник – завідувач кафедри хореографії та художньої культури УДПУ, кандидат педагогічних наук, доцент Людмила Андрощук розповідає: «Тему проекту ми вибирали разом зі студентами: хотіли, щоб вона була соціально важливою. Серед кількох сюжетів зупинилися на проблемі наркоманії та алкоголізму. Для постановки вирішили використати історії реальних людей. Не кожен погодиться відкрито розповісти історію свого життя. Таких людей ми знайшли в реабілітаційному центрі села Осітна». Директор реабілітаційного центру «Дорога до життя» Людмила Кокоєва розповіла, що на даний момент у закладі  перебуває 26 осіб, які вийшли з місць позбавлення волі, а в минулому зловживали наркотиками та алкоголем. Зараз з ними працюють психологи, лікарі, люди, які допомагають стати на шлях істини.

Приголомшливі та відверті зізнання головних героїв проекту, які, до речі, були присутні в залі, не могли залишити байдужими жодного глядача. Паралельно у  хореографічній формі ці історії талановито втілювалися студентами на сцені.

Страх, біль та розчарування. Саме такі почуття супроводжували людей, які впали в прірву жорсткої залежності від наркотиків та алкоголю. Потрапити у згубну реальність цієї біди для багатьох – кінець. Але не для героїв проекту. Вони знайшли в собі сили та змогли перебороти жагу «примарної насолоди» і повернулися до життя!

Проект «Право на життя» розкриває справжню реальність наркозалежності, алкоголізму, показуючи, який страшний і згубний вплив вони мають на людське життя. Задум проекту несе благородну місію – намагається вберегти наше суспільство від хибних кроків, зробивши які, можна  так і не повернутися назад.

По завершенні прем’єри зі словами подяки організаторам, учасникам вистави виступили ректор УДПУ імені Павла Тичини професор Наталія Побірченко, декан мистецько-педагогічного факультету доцент Олена Дудник та голова профкому доцент Олександр Осадчий. Ці ж люди не стояли осторонь і під час підготовки проекту, усіма силами допомагали, підтримували та сприяли його реалізації.

Фото:


Поділіться з друзями:   

Останні новини