Перебіг вступної кампанії для абітурієнтів-медиків зі Сходу та Криму триває в плановому режимі

Незважаючи на складні обставини роботи, приймальна комісія Донецького національного медичного університету ім. М. Горького прийняла заяви від 1 154 абітурієнтів, приймальна комісія Луганського державного медичного університету – понад 80 заяв, переважно у електронному вигляді.


Про це під час брифінгу розповів в. о. директора Департаменту персоналу, освіти та науки МОЗ України Олександр Волосовець.

Він також повідомив, що до Національного медичного університету імені О.О. Богомольця з АР Крим подано 24 заяви, з Донецької області – 221 та з Луганської області – 109. До Вінницького національного медичного університету ім. М. Пирогова з АР Крим подано 6 заяв, з Донецької області – 16, з Луганської області – 8. До Харківського національного медичного університету подано з АР Крим 13 заяв, з Донецької області – 544, з Луганської області – 238. Львівський національний медичний університет прийняв понад 70 заяв від абітурієнтів з Криму, Донецької та Луганської областей.

«У разі, якщо до початку навчального року ситуація на Сході країни не стабілізується, студенти будуть перерозподілені для навчання в інших медичних закладах, як це свого часу було зроблено із кримськими студентами-медиками. У будь-якому разі, жодного студента наодинці зі своїми проблемами ми не залишимо», – підсумував Олександр Волосовець.


Поділіться з друзями:   

Останні новини