Професорка пішла під суд через дистанційне проведення занять

Прокуратура Челябінська затвердила обвинувачення у справі про шахрайство відносно професора кафедри теорії масових комунікацій Марини Загидуллян.


Одним із приводів для звинувачення стали її лекції по Skype, повідомляє Российская Газета. Жінка продовжує публічно доводити свою невинність.

Її звинувачують у трьох злочини за частиною 3 статті 159 КК РФ (розкрадання коштів з використанням службового становища). Так, за версією слідства, професор в 2011-2012 роках «прогуляла» в цілому більше трьох тижнів, перебуваючи в цей час в закордонних в Ганновері, Кані та Празі. Тим часом, ці візити ніяк документально не були оформлені. У підсумку слідство вирішило, що професор завдала вузу матеріальний збиток і зробила відносно нього шахрайські дії. Сума розтрати за ці три поїздки склала 83 тисячі 590 рублів.

Аргументи Загидуллин, що вона в цей час з-за кордону читала студентам лекції по Skype, слідчі вважають недостатніми. Крім того, на думку звинувачення, віртуальне навчання студентів-очників взагалі суперечить законам РФ. Цієї точки зору дотримуються і в челябінській прокуратурі.


Поділіться з друзями:   

Останні новини