Судом скасовно рішення про поновлення екс-ректора медуніверситету Богомольця на посаді

Рішення Печерського суду Києва про поновлення Віталія Москаленка на посаді ректора медуніверситету імені Богомольця незаконне, – так постановив Апеляційний суд столиці.


Про це йдеться у сюжета ТСН.19.30. Попри спеку та канікули, під будівлею суду студенти та викладачі зібралися, щоб укотре висловити ставлення до свого колишнього ректора. Ще в березні спеціальна комісія виявила в діяльності академіка Москаленка зловживання на десятки мільйонів гривень.

Згідно із законом про вищу освіту, його звільнили за рішенням конференції трудового колективу, після чого обрали нового ректора. Але Печерський суд проігнорував волю студентів та викладачів медичного вишу і своїм рішенням поновив його на посаді. На вчорашньому засіданні Апеляційного суду, яке завершилося не на користь екс-ректора, Москаленка не було.

«Після того як ми ознайомимося з рішенням, ми приймемо рішення щодо подання оскарження у вищому спеціалізованому суді. Я думаю, що такі підстави будуть», – сказав адвокат Москаленка Руслан Волинець.

Студенти тим часом святкують перемогу. «Це перемога правди! Це перемога совісті! Це перемога всіх нас! І тому, якщо ми кажемо, чи є зміни в нашій країні – ми відповідаємо: так! Ці зміни є! І приклад – це наш університет!», – заявив проректор університету Богомольця Ярослав Цехмістер.


Поділіться з друзями:   

Останні новини