Массачусетський технологічний інститут очолив десятку найкращих світових вузів

Британська компанія Quacquarelli Symonds (QS) опублікувала щорічний рейтинг вищих навчальних закладів. Перше місце, як і рік тому, зайняв американський Массачусетський технологічний інститут.


За ним слідує британський Кембриджський університет, який поліпшив показники порівняно з 2013 роком. Трійку замикає Імперський коледж Лондона.

Далі йде один з найзнаменитіших університетів США - Гарвардський. П'яте місце рейтингу поділили Оксфордський університет, розташований в графстві Оксфордшир на півдні Англії, і Університетський коледж Лондона. Інші чотири позиції дісталися американським вузам - Стенфордський університет, Каліфорнійський технологічний інститут, Прінстонський і Єльський університети.

"В результаті економічного спаду уряди та приватні джерела фінансування приділяють головну увагу науці, технології, інженерії та математиці, більша частина яких вивчається в спеціалізованих установах", - зазначив автор дослідження Бен Соутер. За його словами "технічно-орієнтовані установи все частіше стають основою глобальної гонки за інновацією". "З ростом бюджетів з боку державних джерел, інститути здаються більш цілеспрямованими на потенційно прибуткові дослідження в області науки, техніки і медицини", - упевнений він.


Поділіться з друзями:   

Останні новини