Ізоляція системи освіти Донбасу від загальноукраїнської приречена на маргіналізацію, - Олександр Сич

Якщо на окремих територіях Української держави хтось захоче ізолювати систему освіти від загальноукраїнської, вона приречена на маргіналізацію.


Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич під час брифінгу за підсумками наради з питань національно-патріотичного виховання учнівської молоді в прес-центрі Будинку Уряду 18 вересня 2014 року.

Урядовець додав, що надважливим завданням Української держави в сьогоднішніх реаліях є збереження системи освіти тих районів Донбасу, що підконтрольні бойовикам та російським військам, в органічній цілісності з загальноукраїнською системою освіти. І величезних зусиль до цього процесу має докласти не тільки державний апарат, а й кожен педагог, що є патріотом своєї держави.

Віце-прем’єр-міністр наголосив на проблемах загальної системи освіти, необхідності пошуку нових, не тоталітарних, підходів до організації національно-патріотичного виховання. «Якщо ми не будемо здійснювати належного національно-патріотичного виховання, то Українська держава не матиме майбутнього. Протягом довгого часу українців виховували так, щоб вони не усвідомили своєї національної ідентичності. Якщо ми хочемо, щоб підростаюче покоління любило та захищало все українське, воно має усвідомити себе представником тисячолітньої нації, яка має за собою багату культуру, традиції та славну і звитяжну історію», - підкреслив Олександр Сич.


Поділіться з друзями:   

Останні новини