У Міносвіти розглянули питання діяльності ВНЗ Донбасу

Відбулося спільне засідання Міністерства освіти і науки та Донецької обласної державної адміністрації за участю ректорів і викладачів з Донбасу, а також громадських активістів.


Під час засідання обговорено досвід переведення із зони бойових дій до інших регіонів України таких вищих навчальних закладів, як Луганський національний університет ім. Тараса Шевченка (Старобільськ), Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля (Сєверодонецьк), Донецький юридичний інститут (Кривий Ріг), Донецький національний університет (Вінниця).

Було прийнято рішення також перенести діяльність Донецького національного технічного університету як окремої юридичної особи. Ініціативна група має визначитися з новим місцем розташування свого ВНЗ.

Також на засіданні було створено спільну робочу групу до якої, зокрема, увійшли Міністр освіти і науки Сергій Квіт та Голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута. Ця робоча група буде вирішувати подібні питання з іншими вищими навчальними закладами Донецької області. Найближчим часом спеціальним наказом МОН буде визначено статус ВНЗ Донбасу.


Поділіться з друзями:   

Останні новини