КПІ відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Індії в Україні

21 жовтня НТУУ «КПІ» відвідали Надзвичайний і Повноважний Посол Індії в Україні Раджив Кумар Чандер і аташе з питань оборони Сіддхарта Сант.


З керівництвом університету, співробітниками Наукового парку «Київська політехніка» та науковцями кількох факультетів гості обговорили питання відновлення повномасштабної співпраці між індійськими вишами та КПІ в освітній сфері та можливості поглиблення традиційних і налагодження нових наукових контактів. Зокрема, йшлося про можливості підготовки на базі КПІ магістрів і докторів філософії з технічних наук для Індії, напрями можливого співробітництва дослідників обох країн і про участь університету у промислових виставках, які мають пройти в Індії взимку.

Ректор НТУУ «КПІ» академік НАН України Михайло Згуровський також розповів Радживу Кумар Чандеру та Сіддхарті Сант про організацію і напрями діяльності Наукового парку «Київська політехніка». Гостям були запропоновані презентації від Наукового парку: вони ознайомилися з ранцевим безпілотним літальним апаратом «Spectatор» класу «міні», переносною установкою для очищення води «Сова» та мобільними системами для охорони територій, розробленими фахівцями університету. Автори проектів не лише розповіли про напрями застосування і характеристики своїх дітищ, але й продемонстрували їх зразки, тож очільники індійського представництва в Україні власноруч оцінили масо-габаритні характеристики і зручність створеного в університеті обладнання. Окрім того, декан факультету авіаційних і космічних систем Олександр Збруцький розповів про лінійку безпілотних літальних апаратів з різними характеристиками і різноманітного призначення, розроблених на факультеті, та про можливості підготовки на його базі льотчиків (операторів) таких апаратів.

Насамкінець учасники зустрічі домовилися про продовження контактів з подальшим виходом на укладення відповідних угод.

На фото: Надзвичайний і Повноважний Посол Індії в україні Раджив Кумар Чандер знайомиться з ранцевим БПЛА «Spectatор»


Поділіться з друзями:   

Останні новини