Студенти київського медуніверситету вимагають законного рішення суду щодо колишнього ректора

20-го жовтня 2014-го року, студентський актив Національного медичного університету імені О.О.Богомольця (НМУ) звернувся із відкритим листом до Голови Вищого спеціалізованого суду України (ВССУ) з розгляду цивільних і кримінальних справ Бориса Гулька (вхідний номер 11986/0/30-14).


Головне, чого вимагають студенти – справедливого та неупередженого правосуддя у справі екс-ректора НМУ Віталія Москаленка, повідомляє прес-служба університету.

«Колектив та студентство знаходиться у постійному напруженні через намагання Віталія Москаленка повернутися на його колишню посаду у виші й висловлює своє небажання бачити цю людину в стінах університету. Ми хочемо кращого майбутнього для нас і для наших нащадків і тому не допустимо повернення попереднього хабарництва,» – наголошує Голова студентського об'єднання «Студдовіра» НМУ імені О.О. Богомольця, студент Василь Гілюк – один із тих, хто підписав відкритого листа від імені усього студентства.

Актив Медуніверситету також просить голову ВССУ звернути увагу на той факт, що проти екс-очільника вишу відкрито кримінальне провадження, за ознакою вчинення кримінального злочину за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння, привласнення, розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем). Подібні керівники дискредитують авторитет держави та зводять нанівець боротьбу української нації з корупцією, вважають студенти.

«Москаленко нізащо не повернеться до свого крісла, які б зусилля і зв’язки він не застосовував для цього. І даний лист – це просто один із фрагментів того, як ми проявляємо свою активність. Ми однозначно розраховуємо на перемогу, на те, щоб нарешті забути цю тему та сконцентруватися на плідній роботі в перебудові університету,» – заявляє Співголова Антикорупційного комітету НМУ імені О.О. Богомольця, студент Володимир Моторний, ще один із підписантів відкритого листа.

Нагадаємо, що у квітні 2014-го року екс-ректор був звільнений зі своєї посади у зв’язку з виявленням великої кількості зловживань, що спричинили численні акції протесту студентів та висловлення йому недовіри трудовим колективом Медуніверситету. Але він все ще не полишає сподівань повернути собі бажану посаду за допомогою суду. Зараз він подав касацію до Вищого спеціалізованого суду України.


Поділіться з друзями:   

Останні новини