НТУ «ХПІ» став учасником інформаційно-комунікативного заходу «Науково-технологічне забезпечення оборонно-промислового комплексу України»

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»  14 – 16 жовтня 2014 року взяв участь у  інформаційно-комунікативному заході «Науково-технологічне забезпечення оборонно-промислового комплексу України» в Києві.


У заході взяло участь близько 250 чоловік, серед яких були: Міністр освіти і науки України Квіт С.М.,  віце-президент НАН України Наумовець А.Г.,  заступник Міністра освіти і науки України Стріха М.В., директор Інституту біохімії ім. О. В. Палладіна НАН України Комісаренко С.В.,  заступник генерального директора Державного концерну «Укроборонпром» Уруський О.С., координатор Фонду «Крила Фенікса» Стельмах Н.Г., голова Товариства сприяння обороні України Тімченко В.М., проректор з наукової роботи НТУ «КПІ» Ільченко М.Ю. ректор НТУ «ХПІ» Товажнянський Л.Л. та інші.

На Пленарному засіданні з доповіддю «Наукове співробітництво НТУ «ХПІ» з провідними підприємствами України в галузі підвищення обороноздатності Збройних сил України» виступив  ректор проф. Товажнянський Л.Л.

На засіданнях секції  «Нові технології і матеріали для сучасного військового озброєння, техніки та системи захисту території і об’єктів» та секції  «Інформаційні технології: проблеми передачі та захисту інформації» взяли участь в обговоренні  завдань науково-технологічного забезпечення обороноздатності України, перспективних напрямів розвитку технологій та техніки військового призначення проректор з наукової роботи НТУ «ХПІ» проф. Марченко А.П.,  директор НДПКІ «Молнія» проф. Кравченко В.І. і завідувач кафедри інформаційних технологій та систем колісних і гусеничних машин ім. О.О. Морозова проф. Волонцевич Д.О.

За результатами обговорення проблем науково-технологічного забезпечення обороноздатності України учасники заходу внесли пропозиції до рекомендацій  щодо розвитку і підвищення науково-технічного та технологічного потенціалу оборонної промисловості України, в тому числі за державної підтримки та інтегрування до програм оборонно-промислової кооперації з іншими країнами.

На виставці, яка проходила в рамках роботи форуму, НТУ «ХПІ» представив такі  розробки:  експериментальна база науково-дослідного і проектно-конструкторського інституту «Молнія», експериментальна база інституту «Іоносфера»,  еталон РЕМП,  двигун танковий Т60,  технологія мікродугового оксидування.

Великий інтерес у учасників заходу викликали макети спільних розробок вчених університету і ХКБД ім. О.О. Морозова – танка «Оплот» і бойової машини БТР4.

За результатами роботи форуму Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» нагороджений Дипломом «За активну участь в інформаційно-комунікативному заході «Науково-технологічне забезпечення оборонно-промислового комплексу України».


Поділіться з друзями:   

Останні новини