Перевірка знань керівників органів управління освітою та вузів Харківської області з питань безпеки життєдіяльності

20 листопада 2014 року завершився захід з питань безпеки життєдіяльності, що включав проведення навчання, підвищення кваліфікації та перевірку знань ректорів, проректорів та директорів вищих навчальних закладів Харківської області.


Він проходив у стінах Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».

Захід проводився у два етапи. На першому етапі з метою підвищення кваліфікації керівників були заслухані доповіді спеціалістів з безпеки життєдіяльності ХОО профспілки працівників освіти і науки України, Теруправління Держміськпромнагляду України у Харківській області, ГУ державної служби надзвичайних ситуацій України у Харківській області, ГУ санітарно-епідемічної служби у Харківській області, Державтоінспекції ГУ МВС у Харківській області, Фонду соціального страхування від нещасного випадку на виробництві і професійного захворювання у Харківській області, ГУ МНС України у Харківській області. На другому - написання тестів та оголошення результатів. Учасників оцінювали фахівці з питань безпеки та захисту студентів і співробітників на чолі з Г. М. Гребницьким – Головою комісії з оцінювання знань керівників вузів України.

«Все це в цілому спрямовано на безпеку на студентів. Адже наше завдання не тільки дати їм освіту і знання, навчити їх вчитися протягом життя, а й вже сьогодні забезпечити їх здоров'я і безпеку. Зробити так, щоб ніхто з студентів протягом навчального року не постраждав від ситуацій, які завдали б шкоди їх здоров'ю», – підкреслив ректор НТУ «ХПІ» Леонід Товажнянський.
Результати, отримані в ході тестування, показали, що керівники вищих навчальних закладів Харківської області є компетентними в цій галузі і в повному обсязі володіють практичними знаннями.


Поділіться з друзями:   

Останні новини