Депутати Львівської міської ради вимагають не допустити скасування стипендій для студентів

Львівська міська рада звернулася до Президента України та Прем'єр-міністра України з вимогою не допустити реалізації будь-яких ініціятив, спрямованих на скорочення державного фінансування потреб студентів в Україні.


З відповідним зверненням на пленарному засіданні виступив депутат Львівської міської ради свободівець Богдан Галайко.

Текст звернення:

"Як стало відомо із засобів масової інформації, за дорученням Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка від 04.12.2014 иншим міністерствам було подано на опрацювання пропозиції міністра фінансів України Наталії Яресько щодо заходів скорочення видатків з державного бюджету.

Серед цих заходів, зокрема, передбачено: скасування стипендій для студентів вищих навчальних закладів, їхнього права на пільговий проїзд, скасування державного фінансування навчання студентів із багатодітних сімей тощо.

Львівська міська рада висловлює категоричну незгоду з будь-якими скороченнями видатків на забезпечення українських студентів. Ми вважаємо неприпустимим впровадження економічних перетворень за рахунок коштів на розвиток освіти та студентських стипендій. Наголошуємо, що реалізація таких ініціятив не принесе позитивного результату та лише руйнуватиме систему освіти в Україні.

Зважаючи на це, Львівська міська рада вимагає не допустити реалізації будь-яких ініціятив, спрямованих на скорочення державного фінансування потреб студентів в Україні".


Поділіться з друзями:   

Останні новини