Російських студентів відправлятимуть в тимчасово окупований Крим на збір яблук і полуниці

Студентів російських вузів хочуть залучати до збору фруктів у Криму і Краснодарському краї. З такою ініціативою виступив керівник Федерального агентства у справах молоді Сергій Поспєлов.


Про це повідомляє «Крим Медіа», зокрема, глава Росмолоді запропонував відродити студентські трудові табори, завдяки яким на літо можна було виїхати в інший регіон підзаробити. Таким чином молоді люди зможуть отримувати зарплату, а їхні роботодавці в майбутньому зможуть розраховувати на податкові пільги.

Заступник голови центральної ради Російського союзу сільської молоді Олександр Лагутін пояснив, що сучасні трудові табори будуть значно відрізнятися від радянських виїздів студентів на картоплю. По-перше, поїздки до них будуть добровільні, а по-друге, дозволять не тільки заробити, але і познайомитися з природою та пам'ятками культури інших регіонів.

«Картоплю зараз збирає комбайн, єдине, при сортуванні картоплі потрібен оператор. Студенти можуть знадобитися при зборі яблук, винограду, полуниці – це в південних регіонах, таких як Крим, Краснодарський край», – цитує А. Лагутіна.


Поділіться з друзями:   

Останні новини