В Одесі викладачка запросила 31 тисячу гривень за "вирішення" питання з сесією

Студенти, які бажають підтвердити отримані знання та скласти іспит в області педіатрії, спочатку повинні були задовольнити фінансові потреби викладача, і тільки після цього їм ставили залік. Загальний розмір "подяки" склав близько 31 тисячі гривень.


Співробітниками відділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю була отримана інформація про те, що викладач одного з медичних навчальних закладів збагачується за рахунок студентів, у яких вона вимагала грошову винагороду при здачі екзаменаційної сесії.

За даним фактом слідчим відділом Одеського міського управління міліції було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Міліціонери задокументували сорок чотири факти отримання неправомірної вигоди зазначеною посадовою особою.

Після чергового «грошового траншу» за успішно складені іспити, викладача в службовому приміщенні, затримали співробітники міліції. При цьому у жінки було вилучено понад чотирьох тисяч гривень і 200 євро.

Слідчим відділом було проведено досудове розслідування. Після ретельного і всебічного дослідження всіх обставин, обвинувальний акт був направлений до Приморського районного суду. В судовому засіданні обвинувачена свою провину в скоєнні вказаного злочину визнала повністю. Суд взяв до уваги щире розкаяння і призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 17 тисяч гривень, а також позбавлення права обіймати посади в установах, організаціях і на підприємствах, незалежно від форм власності, пов'язаних з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на один рік зі спеціальною конфіскацією грошових коштів на користь держави у розмірі 4 тисяч 500 гривень.

Прес-служба Одеського міського управління міліції


Поділіться з друзями:   

Останні новини