Близько 8 тисяч студентів з Криму перевелися до материкових вишів, аби отримати українську освіту

Громадська організація «Кримський центр ділового та культурного співробітництва «Український дім» звернулася з інформаційним запитом до Міністерства освіти і науки України з проханням надати інформацію стосовно Постанови КМУ від 17 вересня 2014 рік № 450, де затверджено порядок надання (розміщення) додаткових місць державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних кадрів для громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території або переселилися з неї.


Зокрема, у зверненні просили надати інформацію щодо передбаченого на 2014 обсягу державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних кадрів для навчальних закладів АР Криму і міста Севастополя до анексії. Також, яку кількість додаткових місць державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних кадрів, які проживають на тимчасово окупованій території або переселилися з неї, у 2014 році створено на теперешній час?

В освітньому відомстві повідомили, що  за даними Єдиної державної електронної бази з питань освіти, з вищих навчальних закладів Автономної Республіки Крим до інших вищих навчальних закладів станом на 14.10.2014 переведено на навчання за кошти державного бюджету на програму молодшого спеціаліста 475 студентів, бакалавра – 5199 студентів, спеціаліста – 1439, магістра – 864 студенти.

Також у Міністерстві освіти і науки України розповіли, що на 1 грудня 2014 року пропозицій на випуск та прийом фахівців з вищою освітою від вищих навчальних закладів Автономної  Республіки Крим до відомства не надходило.


Поділіться з друзями:   

Останні новини