У Львівській політехніці підбили підсумки діяльності по допомозі учасникам АТО

Днями відбулося перше в цьому році засідання Ради Товариства «Просвіта» Львівської політехніки.


Як повідомляє прес-служда НУ "ЛП", передовсім просвітяни погодили ініціативу ректора Львівської політехніки професора Юрія Бобала та голови «Просвіти» професора Христини Бурштинської про необхідність продовжити збір коштів на допомогу Українській армії, пораненим бійцям і родинам полеглих героїв. Зокрема в рамках обговорення дійшли до спільного рішення, що через сьогоднішню економічну скруту найкраще збір допомоги проводити в декілька етапів. Також зібрані кошти запропонували розділити в два так звані фонди: частину грошей спрямовувати на допомогу одній із бригад чи рот, де служать політехніки, а ще частину – на допомогу пораненим бійцям та сім’ям загиблих героїв.

Важливою складовою цього зібрання став також звіт про витрати раніше зібраної допомоги. Отож за весь час організованої допомоги політехніки пожертвували 876 223 грн. З цієї суми вже використали 839 950 грн. і, відповідно, залишилося 36 273 грн.

Найбільшу суму затратили на підтримку купівлю бронежилетів для українських прикордонників (280 000 грн.), рації (2000 грн.). Тепловізори для батальйону «Айдар» коштували 10 250 грн., на купівлю автомобіля для військових витратили 12 000 грн., а також – апарат для штучної вентиляції легень bellavista1000 (245 200 грн.).

Допомогу від політехніків також отримала 31 сім’я загиблих, поранених та переселенців (здебільшого по 10 000 грн.). Зокрема на лікування пораненого випускника Політехніки Володимира Вінярського виділили 20 000 грн. На закупівлю перев’язувальних матеріалів та інші потреби для шпиталю витратили 10 000 грн., а на аптечки для солдатів – 5000 грн. Окремо виділили 10 000 грн. на купівлю необхідних речей для 80-ї та 24-ї аеромобільних бригад.

Ще одним питанням, яке обговорювали на засіданні «Просвіти», стало відзначення Шевченківських днів у Політехніці. Тож традиційний студентський конкурс читання Шевченкових творів відбудеться 5 березня, а Шевченківський вечір збере глядачів 10 березня в актовій залі першого навчального корпусу.


Поділіться з друзями:   

Останні новини