Із засідання конференції трудового колективу УжНУ

Учора колектив університету, який підлягав поєднанню з іншими ВНЗ регіону, знову наполягав на збереженні навчального закладу «Ужгородський національний університет», як юридичної особи.


У зв’язку із загрозою ліквідації Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет» як юридичної особи, що виникла в результаті розпорядження Кабінету Міністрів України № 760-р від 10 серпня 2011 року, Конференція трудового колективу УжНУ вирішила:

1. Звернення трудового колективу Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет» до Президента України та інших керівників держави схвалити (текст звернення додається).

2. Колектив Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет» виступає категорично проти реорганізації вищої освіти краю за рахунок ліквідації Ужгородського національного університету – найдавнішого, найавторитетнішого, з найбільшим кількісно-якісним потенціалом осередку науки й освіти на Закарпатті.

3. Відповідно до Закону України «Про вищу освіту» Конференція наполегливо вимагає від виконавчої влади України надалі відкрито інформувати колектив Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет» і громадськість краю про всі проекти, що стосуються перспектив УжНУ, та узгоджувати рішення з керівництвом та колективом університету.

4. Рішення Конференції трудового колективу Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет» довести до відома Закарпатської обласної ради і просити розглянути та підтримати його на черговому засіданні ради.

5. Рішення Конференції трудового колективу Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет» довести до відома Кабінету міністрів України, Закарпатської обласної державної адміністрації і переконливо просити не допускати в майбутньому прийняття рішень, що стосуються УжНУ, без відома керівництва та колективу університету.

Рішення Конференції трудового колективу Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет» прийнято одноголосно.

За матеріалами прес-служби УжНУ


Поділіться з друзями:   

Останні новини