У Національному університеті харчових технологій зібралися цукровики України

25-27 березня НУХТ приймає цукровиків України, які традиційно зібралися, щоб обговорити стан, проблеми та перспективи розвитку галузі, поділитися досвідом та планами.


У цьому році заходи свого найбільшого галузевого зібрання цукровики присвятили пам’яті академіка Івана Степановича Гулого, який був провідним ученим, ректором НУХТ впродовж 30 років і якому 23 березня виповнилося б 85 років.

За вже усталеною традицією у холі головного корпусу університету працює виставка провідних підприємств та фірм цукрової галузі. Свої інструменти, матеріали, технології презентують: представник в Україні компанії «КЕВО» (Німеччина) ТзОВ «АГРОБРІКС», група компаній «Тернопільський кар’єр», компанії «ЛАН», «Bray», «ТЕК інжиніринг», «ВМА», «ТМА», «Logrus», «Noton», ЗАТ «Фабрика технічних тканин «Технофільтр», фабрика «Філкон», ТОВ «СП «І.С.К. Інжиніринг» та ін.

Також у НУХТ працює Міжнародна науково-практична конференція, участь у якій беруть близько 250 виробничників та науковців.

Відкрили роботу форуму проректор Національного університету харчових технологій з наукової роботи та міжнародних зв’язків Тетяна Мостенська і голова правління Національної асоціації цукровиробників України (НАЦУ) «Укрцукор» Микола Ярчук. Привітавши учасників конференції та побажавши їм плідної роботи, вони вручили подяки НАЦУ низці виробничників, у тому числі цукровим заводам, які увійшли до десятки кращих за результатами роботи у 2014 році.

Далі цукровики дізналися про науково-практичні надбання академіка Івана Гулого в галузі цукрового виробництва, обговорили підсумки роботи бурякоцукрової галузі України за 2014 рік та завдання на поточний рік; впровадження міжнародних систем якості та харчової безпеки на цукрових заводах України; вплив різних факторів на розділення суспензій сатураційних соків та особливості визначення їх фільтраційної здатності для обладнання, що працює під тиском; питання технічного переоснащення та автоматизації цукрового виробництва; розробки по модернізації енергетичного та теплотехнічного обладнання цукрових заводів; підвищення конкурентоспроможності українського цукру.

У наступні два дні роботи конференції цукровики ділитимуться досвідом реконструкцій цукрових заводів з метою нарощування продуктивності, зменшення витрат палива та підвищення якості кінцевого продукту; застосування новітнього обладнання, інноваційних технологій та препаратів; з’ясовуватимуть завдання управління технологічним комплексом, сучасні підходи в проектуванні систем автоматизації, шляхи зниження ризиків травмування працівників в умовах сезонної роботи цукрових заводів; способи енергозбереження; забезпечення нормативно-правовою та нормативно-технічною документацією цукрової галузі тощо.

Зауважимо, що цього року цукровики країни зібрали в НУХТ уже в шістнадцяте.

Фото:

.

.


Поділіться з друзями:   

Останні новини


Новини партнерів:

загрузка...
Loading...