Підсумки проведення Шостої міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2015»

З 12 по 14 березня 2015 року в Київському Палаці дітей та юнацтва відбулася Шоста міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти – 2015».


Організувала і провела виставку Компанія «Виставковий Світ» за підтримки та участі Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України виставці «Сучасні заклади освіти» з 2010 року офіційно надано статус міжнародної та включено до переліку міжнародних виставок, що проводяться в Україні.

Виставка представила 786 навчальних закладів, наукових установ, методичних центрів, регіональних і муніципальних органів управління освітою, асоціацій, видавництв, підприємств з 22 регіонів України, а також заклади освіти та агенції Швейцарії, Польщі, Чехії, Франції, Великобританії, Канади, Словаччини, Латвії, Литви, Естонії, США та Молдови.


Привітання виставці надіслали Голова Верховної Ради України Володимир ГРОЙСМАН; Міністр освіти і науки України Сергій КВІТ; Президент Національної академії педагогічних наук України Василь КРЕМЕНЬ.

В урочистому відкритті взяли участь і привітали учасників та гостей виставки Президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, директор Департаменту професійно-технічної освіти Міністерства освіти і науки України В’ячеслав Супрун, заступник директора Департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України Микола Фоменко, директор Компанії «Виставковий Світ» Світлана Рудько та виконавчий директор освітянських заходів Компанії «Виставковий Світ» Віталій Сокол.

Для учасників виставки напередодні були оголошені та проведені рейтингові виставкові конкурси та конкурси з тематичних номінацій. На участь у рейтингових конкурсах подали відповідні матеріали 93 навчальні заклади. Після урочистого відкриття почесні гості виставки нагородили переможців рейтингових виставкових конкурсів Гран-Прі «Лідер вищої освіти України», «Лідер наукової та науково-технічної діяльності», «Лідер міжнародної діяльності», «Лідер післядипломної освіти України» та «Лідер професійно-технічної освіти України».

На участь у конкурсі з тематичних номінацій виставки було подано 573 роботи. Конкурсні роботи надіслали педагогічні колективи з усіх регіонів України, а також навчальні заклади Польщі, Словаччини, Естонії та Молдови. Експертну оцінку якості робіт проводили наукові інститути Національної академії педагогічних наук України, Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МОН України, Компанія «Виставковий Світ». Віце-президент Національної академії педагогічних наук України А. Гуржій, директор Департаменту професійно-технічної освіти Міністерства освіти і науки України В. Супрун, виконавчий директор освітянських заходів Компанії «Виставковий Світ» В. Сокол та директор Компанії «Виставковий Світ» С. Рудько вручили переможцям конкурсу з тематичних номінацій виставки золоті, срібні та бронзові медалі.

Вищі навчальні заклади - учасники виставки відповідно до показників міжнародної наукометричної бази даних SciVerse Scopus були удостоєні Сертифікату «Якість наукових публікацій» (на підставі індекса Гірша у Scopus (h-індекс).

Виставка представила широкий спектр інноваційних досягнень та різноманітний досвід оновлення системи національної освіти. На 47 науково-практичних конференціях, тематичних семінарах, круглих столах, презентаціях та майстер-класах освітяни й науковці з різних регіонів країни обговорили нагальні проблеми розвитку освіти, шляхи інтеграції до європейського освітнього простору, особливості вступу до вищих навчальних закладів у 2015 році. Науково-практичні конференції, семінари, круглі столи, презентації, майстер-класи відвідало понад 2 тисячі осіб. У заходах виставки взяли участь та виступили президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, перший віце-президент Національної академії педагогічних наук України Володимир Луговий, директори інститутів, провідні науковці та фахівці Національної академії педагогічних наук України та Міністерства освіти і науки України.

Упродовж другого дня роботи виставки відбувся День професійно-технічної освіти. В урочистостях з нагоди професійного свята взяли участь директор Департаменту професійно-технічної освіти Міністерства освіти і науки України В’ячеслав Супрун та академік-секретар відділення педагогіки і психології професійно-технічної освіти Національної академії педагогічних наук України Нелля Ничкало. Діяльність професійно-технічного навчального закладу з підвищення якості підготовки кваліфікованих робітників, шляхи упровадження інформаційно-комунікаційних технологій і кращого досвіду в освітню практику, інноваційних технологій навчання на виставці презентували 134 професійно-технічні навчальні заклади з 11 регіонів України. День професійно-технічної освіти супроводжувала змістовна тематична програма, яка включала проведення семінарів з обговоренням проблем подальшого розвитку професійно-технічної освіти, презентацію досягнень педагогічних колективів на виставкових стендах, роботу майстер-класів «Місто майстрів» та театралізований показ мод.

На стендах 76 вищих навчальних закладів України презентувалися інновації з підвищення якості освіти, мережеві проекти та програми надання дистанційних освітніх послуг, досвід міжнародної співпраці у реалізації спільних освітніх та наукових проектів, участь у міжнародних рейтингах, ефективні напрями інтеграції в світову освітню систему, методики підвищення якості післядипломної освіти та науково-методичний супровід упровадження інновацій. Обговорювалися шляхи прискореної реалізації вимог нещодавно прийнятого Закону України «Про вищу освіту» та інші проблеми розвитку вищої освіти.

Освіту за кордоном, інформацію щодо бакалаврських і магістерських програм, міжнародні можливості навчання та досвід співпраці з національними закладами освіти представили 22 закордонні навчальні заклади та міжнародні освітні агенції.

На експозиціях 527 загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв, дошкільних та позашкільних навчальних закладів, закладів післядипломної педагогічної освіти, органів управління освітою презентувалися упровадження у навчально-виховний процес сучасних систем моніторингу якості освіти, інформаційно-комунікаційних технологій, інноваційних технологій виявлення, навчання та підтримки розвитку обдарованих дітей, потенціал євроклубів у контексті інтеграції України до європейського освітнього простору, проблеми та перспективи національно-патріотичного виховання обговорювалися під час проведення тематичних заходів.

На виставці 27 підприємств та компаній, видавництв представили найсучасніші зразки електронної техніки та програмного забезпечення, проекти, програми та рішення для галузі освіти, лабораторне оснащення для навчальних кабінетів, методичну та навчальну літературу. Під час виставки на стендах демонструвалися електронні та технічні новинки для освітнього ринку, демонстраційне обладнання, їх переваги та доцільність упровадження у навчальний процес. Відвідувачам та учасникам надали консультації щодо використання потенціалу інформаційних та Інтернет-технологій для підвищення якості навчання.

За відгуками учасників та відвідувачів виставки проведення такого щорічного професійного освітянського форуму є надзвичайно необхідним і актуальним. Виставка сприяє широкому ознайомленню, обговоренню і впровадженню наукових розробок та педагогічного досвіду в освітню практику та отриманню вичерпної інформації щодо умов вступу до навчальних закладів, бакалаврських та магістерських програм, підготовчих університетських курсів у представників навчальних закладів. Виставку відвідало понад 12 тисяч осіб.

Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти» - найважливіша та наймасштабніша подія галузі освіти. Виставка «Сучасні заклади освіти» – дзеркало галузі: вона об’єднує найкращі та провідні національні та закордонні навчальні заклади, міжнародні представництва, підприємства. Під час проведення конференцій, семінарів, круглих столів розглядаються та обговорюються актуальні проблеми та перспективи подальшого розвитку системи освіти, укладаються договори про подальшу співпрацю.

 

Запрошуємо до участі в Сьомому міжнародному форумі «Інноватика в сучасній освіті», який відбудеться 20 - 22 жовтня 2015 року!

Сайт форуму: http://www.innovosvita.com.ua/

 

З повагою,

Оргкомітет : +38 044 498-42-04, 498-42-05, 498-42-06, 498-42-07

Моб.тел.: +38 067 656-51-89

E-mail: expo@vsvit.com.ua

Сайт виставки: http://www.vsosvita.com.ua


Поділіться з друзями:   

Останні новини