Студенти кримських ВНЗ отримають від окупаційної влади відстрочку від армії

Рада Федерації РФ схвалила федеральний закон про особливості правового регулювання відносин, пов'язаних з виконанням військового обов'язку в окупованій "Республіці Крим" та місті федерального значення Севастополі і внесла зміни в Федеральний закон «Про військовий обов'язок і військову службу».


Про це повідомив заступник Голови Комітету з питань законодавства, державного будівництва та місцевого самоврядування "кримського парламенту" Сергій Трофимов, передає прес-служба "Державної Ради" окупованого Криму.

За його словами, цей закон спрямований на встановлення особливостей проходження військової служби кримчанами і повинен вступити в силу з 1 квітня – в день початку призову. При цьому жителям Криму будуть зараховані раніше отримані за законодавством України звільнення від виконання військового обов'язку, звільнення та відстрочки від призову на військову службу.

Крім того, відстрочку від призову на військову службу отримають студенти вузів, коледжів, технікумів денної форми навчання, а також учні аспірантури, ординатури і інтернатури, незалежно від форми навчання та випускники аспірантури для підготовки і захисту дисертації.

Сергій Трофімов підкреслив, що кримчани, відраховані після 18 березня 2014 року з навчальних закладів України або їх філії на території Криму і міста Севастополя та не встигли вступити в російські навчальні заклади, отримають відстрочку до 1 жовтня поточного року. «Це дасть їм можливість майбутнім літом поступити у вузи і коледжі і продовжити навчання», - зазначив заступник Голови профільного парламентського комітету.

Він акцентував особливу увагу на те, що оскільки не всі реорганізовані кримські навчальні заклади мають державну акредитацію, студентам кримських навчальних закладів дадуть відстрочку від призову на військову службу незалежно від державної акредитації навчальних закладів.

«Кримчани, які мають вчений ступінь, присуджену на Україні, також будуть звільнені від призову на військову службу», - сказав С. Трофімов.


Поділіться з друзями:   

Останні новини